Stödassistent till servicebostad LSS Pastellgränd

Stödassistent till servicebostad LSS Pastellgränd

Stödassistent till servicebostad LSS Pastellgränd

Pastellgränd är en servicebostad enligt LSS med inriktning NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar). En av våra 5 stödassistent ska vara tjänstledig en period och därför söker vi nu en ersättare. Verksamheten ger stöd i 15 lägenheter runt om i kommunen. Personallägenheten ligger i Tyresö strand. Verksamheten bedrivs i kommunal regi.

Om tjänsten
Alla brukare har sina egna individuella genomförande-, kommunikations-, stöd- och metodplaner, som vi arbetar utifrån. Insatserna kan röra alla delar i dessa individers liv, allt från att hjälpas åt vid matlagning och städning till att ge stöd till personliga inköp, fritidsaktiviteter samt stöd vid kontakt med sjukvården. Allt som förekommer i ett hem och allt som förekommer i ett liv, kort sagt.

Vi utgår alltid från individen själv och vad den har för önskemål för dagen, för veckan eller generellt i livet och anpassar oss efter det. Vi dokumenterar varje dag sådant som är av vikt att veta samt avvikelser från den genomförandeplan varje person har. Vi använder dokumentationssystemet Treserva. Vi samarbetar med många olika parter utifrån brukarnas önskemål och behov, exempelvis anhöriga, legala företrädare, dagliga verksamheter, biståndshandläggare, arbetsterapeuter, sjuksköterska/sjukvård m.fl.

Tjänsten är ett vikariat under 6 månader med chans till förlängning med tillträde 1 april 2021. Schemalagd arbetstid med dag, kväll, varannan helg och sovande jour.

Vem är du?
För att lyckas i rollen är du till exempel utbildad undersköterska, mentalskötare eller barnskötare, och du har inriktning funktionsnedsättning/specialpedagogik. Vi söker dig som har dokumenterad kunskap och minst två års erfarenhet av vuxna personer med NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar).

Krav på B-körkort. Du har en god datavana samt god förmåga att arbeta i Microsoft Office-programmen och av att dokumentera. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav i denna roll.

Som person är du lugn och trygg. Du har en förmåga att anpassa ditt arbetssätt efter situationen. Vidare är du lyhörd, strukturerad och trivs när det händer många olika saker samtidigt. Vi sätter även stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan
Låter detta som en tjänst för dig, då är du varmt välkommen med din ansökan senast 7 mars 2021. Intervjuer kommer att ske löpande. Vi kan bara ta emot ansökningar via länken i annonsen.

Har du frågor? Kontakta oss via mejl:

Enhetschef; Sofie Håkansson, mejl; sofie.hakansson@tyreso.se

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna: www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss här trivs nya tankar!

Äldre- och omsorgsförvaltningens uppdrag är att på olika sätt hjälpa Tyresöbor som är i behov av extra stöd. Våra uppgifter omfattar omsorg om äldre människor och personer med funktionsnedsättning. I ansvarsområdet ingår även den kommunala hälso- och sjukvården.

Vi som arbetar här har alltid individen i fokus och samverkar för att uppnå bästa resultat. Som medarbetare hos oss gör du en viktig insats för samhället - och dina medmänniskor.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://www.tyreso.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.