Stödassistent till nyöppnad gruppbostad LSS

Stödassistent till nyöppnad gruppbostad LSS

Om tjänsten
På den nyöppnade gruppbostaden bor 7 vuxna personer med funktionsnedsättning i egna lägenheter. Som stödassistent arbetar du med att stödja, motivera och assistera brukarna i det dagliga livet, samt att tydliggöra vardagen.

Arbetet utgår från ett pedagogiskt förhållningssätt, ett tydligt och strukturerat arbetssätt, samt ett lågaffektivt bemötande av brukarna på gruppbostaden. Utifrån brukarnas individuella genomförandeplaner ger du stöd, service och omvårdnad med respekt för brukarens delaktighet, självbestämmnade och integritet.

Som stödassistent stödjer du brukarna pedagogiskt och praktiskt med sociala aktiviteter, hushållssysslor, samt med personlig omvårdnad och förflyttningar. Som stödassistent deltar du även i verksamhetens kvalitetsutveckling, möten och utbildningar. Du ansvarar även för att hålla i kontakter med företrädare, daglig verksamhet, sjukvård och andra aktörer i nätverket kring brukaren.

Två tillsvidaretjänster på 100 %. Tillträde enligt överenskommelse.

Vem är du?
  • Du har pedagogisk utbildning, vård/omsorgsutbildning eller likvärdig enligt Socialstyrelsen (SOSFS 2014:2) t ex undersköterska eller barnskötare
  • Du har minst två års erfarenhet av arbete inom LSS
  • Du har erfarenhet av fysiska och kognitiva hjälpmedel
  • Du har dokumenterad erfarenhet av dokumentation och visst administrativt arbete
  • Du ska ha ett lågaffektivt bemötande och du får gärna ha erfarenhet av sociala berättelser, teckenkommunikation och motiverande samtal
  • Du har gärna teoretisk inriktning mot specialpedagogik
Du har, liksom dina framtida kollegor, ett stort engagemang för att arbeta med människor inom LSS. Vi söker dig som är en trygg och stabil person med personlig mognad. Du har förmåga att planera, strukturera och prioritera i det dagliga arbetet. Du har god samarbetsförmåga och delar gärna med dig av dina egna kunskaper och erfarenheter, samt är öppen för att lära dig av andra.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 20 mars 2020. Inteirvjuer kan komma att ske löpande.

Frågor?
Välkommen att kontakta Angelica Hancox, enhetschef, tel. 08-578 275 84/angelica.hancox@tyreso.se

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer hittar du här.

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss här trivs nya tankar!

Förvaltningen för liv och hälsas uppdrag är att på olika sätt hjälpa Tyresöbor som är i behov av extra stöd. Våra uppgifter omfattar omsorg om äldre människor och människor med psykiska eller fysiska funktionsnedsättningar. I ansvarsområdet ingår även den kommunala hälso- och sjukvården, barn- och ungdomsvården, missbruksvården samt familjerätt och ekonomiskt bistånd till familjer och enskilda. Förvaltningen ansvarar dessutom för integration av nyanlända samt stöd och vägledning till personer som står utanför arbetsmarknaden. Vi som arbetar här har alltid individen i fokus och samverkar för att uppnå bästa resultat.

Som medarbetare hos oss gör du en viktig insats för samhället - och dina medmänniskor.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 20 mars 2020 (29 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.