Stödassistent sökes till gruppbostad LSS

Stödassistent sökes till gruppbostad LSS

Förvaltningen för liv och hälsa söker stödassistent till gruppbostad
Om tjänsten
Ett vikariat på 82 %, med möjlighet att arbeta upp till 100% på en LSS-gruppbostad i Tyresö. Brukarna är sex vuxna personer med beslut om särskilt boende enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS. Utifrån utarbetade planer ger du stöd, service och omvårdnad till personer med funktionsnedsättning, inom fysisk och kognitiv funktionsnedsättning, autismspektrat samt problemskapande beteenden.

I arbetsuppgifterna ingår stöd med praktiska sysslor och hygien i den egna lägenheten. Att ge stöd vid fritidsaktiviteter, samt att hålla i kontakter med brukarnas företrädare, dagliga verksamheter, sjukvård och andra i nätverket kring brukarna ingår. Vi arbetar med specificerade metoder som är individanpassade och du bör kunna hantera olika metoder parallellt. Ett stort brukarfokus är nödvändigt för att utvecklingen kring brukarna ska kunna fortlöpa kontinuerligt.

Tjänsten är ett vikariat på 82 % med tillträde i oktober, och slut i februari. Vid behov så finns möjlighet att arbeta mertid upp till 100 % och att få fortsätta som timavlönad vikarie vid behov efter vikariatets slut. Månadslön. Du kommer att arbeta dag, kväll, sovande jour och varannan helg på ett rullande schema.

Vem är du?
  • du har pedagogisk utbildning, vård/omvårdnadsutbildning eller likvärdig enligt Socialstyrelsen (SOSFS 2014:2)
  • du har erfarenhet av arbete inom LSS
  • du har gärna teoretisk inriktning mot specialpedagogik
  • du har minst 1 års dokumenterad erfarenhet av att ge stöd till personer med problemskapande beteende
  • du har dokumenterad erfarenhet av fysiska och kognitiva hjälpmedel
  • du har dokumenterad erfarenhet av dokumentation och visst administrativt arbete
  • du har dokumenterad erfarenhet av AKK
  • du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
  • du har körkort sedan minst 2 år
Vidare söker vi dig som har förmåga att arbeta med och följa strukturerade och individuella stödplaner. Du är engagerad och trygg i din kompetens och yrkesroll inom LSS. Du tar ansvar för brukarens, din egen och arbetsplatsens utveckling och är en god pedagog med lätt för att samarbeta samt kommunicera med olika aktörer, brukare och medarbetare. Du kan ta egna korrekta beslut inom ramarna för befogenheten i din yrkesroll. Vi strävar efter en jämn könsfördelning.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 3 november 2019. Ansökningarna börjar hanteras löpande.

Kontaktpersoner:
Enhetschef Sandra Krögerström Collin, sandra.collin@tyreso.se eller tel: 08-578 275 81

Fackliga kontaktpersoner:
Kommunal, tel: 08-578 293 61

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss här trivs nya tankar!

Förvaltningen för liv och hälsas uppdrag är att på olika sätt hjälpa Tyresöbor som är i behov av extra stöd. Våra uppgifter omfattar omsorg om äldre människor och människor med psykiska eller fysiska funktionsnedsättningar. I ansvarsområdet ingår även den kommunala hälso- och sjukvården, barn- och ungdomsvården, missbruksvården samt familjerätt och ekonomiskt bistånd till familjer och enskilda. Förvaltningen ansvarar dessutom för gymnasie- och vuxenutbildningar samt kultur- och fritidsverksamheter. Integration av nyanlända samt stöd och vägledning till personer som står utanför arbetsmarknaden ingår också i vårt uppdrag. Medarbetarna i förvaltningen för liv och hälsas stab ansvarar för att bistå hela förvaltningen med strategiskt stöd, övergripande verksamhetsutveckling och olika former av nämndadministration.

Som medarbetare hos oss gör du en viktig insats för samhället - och dina medmänniskor.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Administration, Assistent, Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 3 nov 2019 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.