Stödassistent sökes till Korttidsboende för barn och ungdomar inom LSS

Stödassistent sökes till Korttidsboende för barn och ungdomar inom LSS

Korttidsboende för barn och ungdomar inom LSS på Förvaltningen för liv och hälsa söker stödassistent
Om tjänsten
Arbetsplatsen är ett korttidsboende i Tyresö. Ungdomarna har beslut om korttidstillsyn enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS. Utifrån utarbetade planer ger du stöd, service och omvårdnad till barn och ungdomar med funktionsnedsättning, inom fysisk och kognitiv funktionsnedsättning, autismspektrat samt problemskapande beteenden.

I arbetsuppgifterna ingår stöd med praktiska sysslor, aktiviteter och hygien under korttidsvistelsen. Att ge stöd vid fritidsaktiviteter, samt att hålla i kontakter med brukarnas föräldrar och skola ingår. Vi arbetar med specificerade metoder som är individanpassade och du bör kunna hantera olika metoder parallellt. Ett stort brukarfokus är nödvändigt för att utvecklingen och vistelsen kring ungdomarna ska kunna fortlöpa kontinuerligt. Du behöver ha körkort sedan minst 2 år tillbaka då vi har en verksamhetsbil du ska kunna använda vid vissa aktiviteter.

Tjänsten är ett vikariat för en föräldraledig person, 55 % med tillträde omgående, och sträcker till september 2020. Vid behov så ges möjlighet att arbeta på mertid upp till 100 %. Månadslön. Du kommer att arbeta dag, kväll och varannan helg på ett rullande schema. Det kan även förekomma någon enstaka sovande jour på arbetsplatsen.

Vem är du?
Du har pedagogisk utbildning, vård/omvårdnadsutbildning eller likvärdig enligt Socialstyrelsen (SOSFS 2014:2).
  • du har erfarenhet av arbete inom LSS, med barn och ungdomar med olika funktionsnedsättning, problemskapande beteenden, samt NPF-problematik.
  • du har gärna teoretisk inriktning mot specialpedagogik
  • du har minst 1 års dokumenterad erfarenhet av att ge stöd till personer med problemskapande beteende
  • du har dokumenterad erfarenhet av fysiska och kognitiva hjälpmedel
  • du har dokumenterad erfarenhet av dokumentation och visst administrativt arbete
  • du har dokumenterad erfarenhet av AKK
  • du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
Vidare söker vi dig som har förmåga att arbeta med och följa strukturerade och individuella stödplaner. Du är engagerad och trygg i din kompetens och yrkesroll inom LSS. Du tar ansvar för brukarens, din egen och arbetsplatsens utveckling och är en god pedagog med lätt för att samarbeta samt kommunicera med olika aktörer, brukare och medarbetare. Du kan ta egna korrekta beslut inom ramarna för befogenheten i din yrkesroll. Vi strävar efter en jämn könsfördelning.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 3 november 2019. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Har du några frågor? Kontakta oss via e-post eller telefon
Enhetschef; Sandra Krögerström Collin, sandra.collin@tyreso.se eller tel: 08-578 275 81

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer finner du här

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss här trivs nya tankar!

Förvaltningen för liv och hälsas uppdrag är att på olika sätt hjälpa Tyresöbor som är i behov av extra stöd. Våra uppgifter omfattar omsorg om äldre människor och människor med psykiska eller fysiska funktionsnedsättningar. I ansvarsområdet ingår även den kommunala hälso- och sjukvården, barn- och ungdomsvården, missbruksvården samt familjerätt och ekonomiskt bistånd till familjer och enskilda. Förvaltningen ansvarar dessutom för gymnasie- och vuxenutbildningar samt kultur- och fritidsverksamheter. Integration av nyanlända samt stöd och vägledning till personer som står utanför arbetsmarknaden ingår också i vårt uppdrag. Medarbetarna i förvaltningen för liv och hälsas stab ansvarar för att bistå hela förvaltningen med strategiskt stöd, övergripande verksamhetsutveckling och olika former av nämndadministration.

Som medarbetare hos oss gör du en viktig insats för samhället - och dina medmänniskor.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Vikariat
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 3 nov 2019 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.