Stödassistent med vaken natt sökes till gruppbostad LSS

Stödassistent med vaken natt sökes till gruppbostad LSS

Stödassistent till gruppbostad inom LSS
Om tjänsten
Arbetsplatsen är en LSS-gruppbostad i Tyresö. Brukarna är sex vuxna personer med beslut om särskilt boende enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS. Utifrån utarbetade planer ger du stöd, service och omvårdnad till personer med funktionsnedsättning, inom fysisk och kognitiv funktionsnedsättning, autismspektrat samt problemskapande beteenden.

I arbetsuppgifterna ingår stöd och tillsyn under natten så att brukarna kan känna sig trygga under natten. Det ingår även sedvanliga sysslor i huset samt dokumentation. Vi arbetar med specificerade metoder som är individanpassade och du bör kunna hantera olika metoder parallellt. Ett stort brukarfokus är nödvändigt för att utvecklingen kring brukarna ska kunna fortlöpa kontinuerligt, och att trygghet finns för de som bor här.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 70 % med tillträde 1 oktober, eller enligt överenskommelse. Vid behov så ges möjlighet att arbeta på mertid upp till 100 %. Månadslön. Du kommer att arbeta vaken natt med vart tredje helg på ett rullande schema.

Vem är du?
Du har pedagogisk utbildning, vård/omvårdnadsutbildning eller likvärdig enligt Socialstyrelsen (SOSFS 2014:2).
  • du har erfarenhet av arbete inom LSS
  • du har gärna teoretisk inriktning mot specialpedagogik
  • du har minst 1 års dokumenterad erfarenhet av att ge stöd till personer med problemskapande beteende
  • du har dokumenterad erfarenhet av fysiska och kognitiva hjälpmedel
  • du har dokumenterad erfarenhet av dokumentation och visst administrativt arbete
  • du har dokumenterad erfarenhet av AKK
  • du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
Vidare söker vi dig som har förmåga att arbeta med och följa strukturerade och individuella stödplaner. Du är engagerad och trygg i din kompetens och yrkesroll inom LSS. Du tar ansvar för brukarens, din egen och arbetsplatsens utveckling och är en god pedagog med lätt för att samarbeta samt kommunicera med olika aktörer, brukare och medarbetare. Du kan ta egna korrekta beslut inom ramarna för befogenheten i din yrkesroll. Vi strävar efter en jämn könsfördelning.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 17 augusti 2020. Ansökningarna ses över efter den 17 augusti.

Kontaktpersoner:
Enhetschef Sandra Krögerström Collin, sandra.collin@tyreso.se eller tel: 08-578 275 81 (semester v. 30-33)

Fackliga kontaktpersoner:
Kommunal, tel: 08-578 293 61
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Utbildning, Barnskötare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 17 aug 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.