Specialpedagog

Specialpedagog

Krusboda skola är en trivsam F-6-skola med knappt 400 elever. Vi är en inkluderande skola, där alla elever får möjlighet till lärande. Skolans utveckling utgår från elevernas bästa och drivs av skolledning tillsammans med elevhälsoteamet, lärare/pedagoger och övrig personal. Skolan ligger centralt i radhusområdet Krusboda med busshållplats med tre minuters gångavstånd från skolan och ca 20 minuters promenadavstånd till Tyresö centrum.

Om tjänsten
Vi söker en driftig specialpedagog med holistiskt perspektiv. Som specialpedagog är din viktigaste uppgift att bidra till att möjliggöra tillgänglighet och inkluderande lärmiljöer så att vi på bästa sätt kan tillgodose alla elevers rätt till en god utbildning genom att stödja elever och personal. På Krusboda skola är vi ett team av speciallärare och specialpedagog som tillsammans ska bidra med sina olika kompetenser till hela verksamheten.

Tjänsten är tillvidareanställning på 100% med tillträde 9 augusti 2018 eller enligt överenskommelse.

Vem är du?
Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet som specialpedagog. I uppdraget som specialpedagog ansvarar du tillsammans med skolledning och övriga i elevhälsoteamet för att elevhälsans insatser på bästa sätt bidra till elevernas måluppfyllelse och att eleverna ges goda förutsättningar för lärande. Du kommer att leda, handleda och samordna personal i arbetet med att skapa en tillgänglig lärmiljö för alla elever.

Vidare består dina arbetsuppgifter av observationer, viss undervisning på individ- och gruppnivå, skriva extra anpassningar, pedagogiska utredningar och åtgärdsprogram samt delta i det systematiska uppföljningsarbetet av elevhälsan.

Du har erfarenhet av komplicerade inlärningssituationer samt att ge råd, stöd och vägledning till skolans lärare och pedagoger. Vidare har du erfarenhet av arbete med elever med dyslexi samt neuropsykiatriska funktionsnedsättningar såsom autism, adhd och språkstörning. Du är kunnig i olika kartläggningsmaterial samt metoder kring analys av elevernas behov. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan, dock senast 18 juni 2018. Intervjuer och urval kan komma att ske löpande.

Har du frågor? Välkommen att kontakta oss:

Marianne Andersson, bitr rektor, marianne.andersson@tyreso.se, 070-488 9803
Per Junelind, tf rektor, per.junelind@utb.tyreso.se, 070-488 9801

Fackliga kontaktpersoner nås via kommunens växel, 08-578 291 00

Tyresö kommun är nära. Nära storstad, natur, skärgård och medborgarna. Endast 20 minuter från Gullmarsplan finns denna arbetsplats som präglas av ett stort engagemang och samarbetsvilja. Du som uppskattar att göra skillnad i människors vardag har stora möjligheter att trivas här.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ligger i framkant när det gäller ett inkluderande arbetssätt och har ett arbetsklimat där medarbetare och elever kan växa och lyckas. Eleverna i våra skolor når höga resultat över tid och trivs i sin skola.

Genom central och lokala satsningar och små rektorsenheter skapar vi likvärdighet och goda förutsättningar för ett nära ledarskap och ett brett kollegialt lärande. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 18 juli (24 dagar kvar)