Specialpedagog till Nyboda skola

Specialpedagog till Nyboda skola

Välkommen till Nyboda skola!

Nyboda skola är en mötesplats för lärande i Tyresö kommun. Skolan ligger 15-20 minuter med buss från Gullmarsplan. Vi är en grundskola för elever i årskurs 7-9 och vi håller till i fina lokaler i en skola som startade 2012. Här finns profilklasser i årskurs 4-9, musikklasser i år 4-9, teknik-och idrottsklasser 7-9 och klasser utan profil i årskurs 7-9. Kompetent personal, ljusa, rymliga och välutrustade lokaler och digitala verktyg stödjer vår mission att i det lärande mötet skapa förutsättningar för varje individs potential och särart. Tillsammans skapar vi framtiden!

Om tjänsten
Vi söker en specialpedagog med examen till en ferietjänst och med tillträde enl överenskommelse. Som specialpedagog på Nyboda skola arbetar du tillsammans med två andra specialpedagoger/speciallärare mot grundskolans elever, personal och skolans ledning på organisations-, grupp-och individnivå. Du ingår i skolhälsoteamet på skolan där du, tillsammans med de övriga i teamet, bidrar till skolans utveckling i att arbeta förebyggande och åtgärdande i syfte att skapa en god miljö för elevernas lärande och utveckling. Du är ett stöd till ledningen i kartläggningar, dokumentation och underlag för beslut, och för lärarna i att utforma lärmiljöer och extra anpassningar för elevers olika behov.Du ska kunna genomföra observationer och arbeta med kvalificerade samtal/handledning i arbetslag och med enskilda lärare, möta vårdnadshavare, men också stötta enskilda elever med särskilda behov i syfte att hitta framgångsrika lärstrategier.

Vem är du?
Du har kunskap kring de lagar, förordningar och den dokumentation som gäller för elever med särskilda behov och du har en examen som specialpedagog. Det är viktigt att du ser goda förtroendeskapande relationer som en naturlig del av ditt arbete och du kan skapa engagerande lärmiljöer utifrån ett tydligt och lågaffektivt ledarskap. Du har en positiv grundsyn och tror på varje individs vilja att utvecklas och lära. Du har en förmåga att möta olika elevers behov för att kunna stötta dem i deras utveckling. Du är prestigelös och lösningsfokuserad och förstår nyttan av att arbeta i ett team och lära tillsammans. Du bjuder in till lärande och reflekterande samtal och du har erfarenhet av att arbeta med modern teknik/digitala verktyg och har kunskap i kompensatoriska hjälpmedel för elever som behöver det. Vi värdesätter ditt engagemang, din pedagogiska kompetens och din handledarförmåga. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av att arbeta som specialpedagog.

Välkommen med din ansökan
Låter det här som tjänsten för dig är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt, men senast den 15 februari 2019. Intervjuer hålls löpande under ansökningstiden.

Har du frågor? Kontakta oss gärna:
Anneli Eriksson, bitr. rektor, 08- 578 29388
Kerstin Berglund, bitr. rektor, 08-578 29442
Jesper Samuelsson, rektor, 08-578 29385

Fackliga kontaktpersoner når du via kommunens växel, 08-578 291 00

Tyresö kommun är nära. Nära storstad, natur, skärgård och medborgarna. Endast 20 minuter från Gullmarsplan finns denna arbetsplats som präglas av ett stort engagemang och samarbetsvilja. Du som uppskattar att göra skillnad i människors vardag har stora möjligheter att trivas här.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ligger i framkant när det gäller ett inkluderande arbetssätt och har ett arbetsklimat där medarbetare och elever kan växa och lyckas. Eleverna i våra skolor når höga resultat över tid och trivs i sin skola.

Genom centrala och lokala satsningar och små rektorsenheter skapar vi likvärdighet och goda förutsättningar för ett nära ledarskap och ett brett kollegialt lärande. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Organisation & ledning, Utbildning, Specialpedagog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 17 feb (27 dagar kvar)