Speciallärare till Tyresö skola

Speciallärare till Tyresö skola

Tyresö skola har ambitionen att växla upp sin redan goda måluppfyllelse genom tillsättande av ytterligare en engagerade speciallärare.

Tyresö skola har idag skickliga och engagerade medarbetare och studiemotiverade elever, tillsammans samarbetar vi för att erbjuda våra elever Sveriges bästa utbildning.

Tyresö skola är en F-9-skola med högt söktryck och drygt 700 elever. Skolan har höga resultat både vad det gäller meritvärde och brukarundersökningar. Skolan ligger fint med Tyresta nationalpark och Alby friluftsområde på promenadavstånd. Vår vision är: "Tyresö skola - på vetenskaplig grund, idag för framtiden". Mer information om skolan finns på vår hemsida, www.tyresoskola.se

Om tjänsten
Vid Tyresö skola arbetar speciallärarna i ett arbetslag tillsammans med pedagogerna i vår studio. Arbetslaget ansvarar för att stödja elever och lärare i det gemensamma arbetet så att alla våra elever kan få lyckas i sina studier utifrån sina förutsättningar.

Arbetsuppgifterna omfattar även screening, tester och pedagogisk kartläggning samt att fungera som bollplank gällande anpassningar av såväl miljö som arbetsuppgifter. Vidare kan du komma att stödja lärarna vid dokumentation i t ex åtgärdsprogram samt möten med vårdnadshavare. Som speciallärare på skolan deltar du vid våra elevhälsoteamsmöten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Vem är du?
Du är utbildad och legitimerad speciallärare alternativt legitimerad lärare med dokumenterad erfarenhet av att arbeta som speciallärare. Du är väl bekant med skolan styrdokument och ser alltid till elevernas behov. Du är trygg med att undervisa elever i åk F-6 och vinnlägger dig att bygga förtroendefulla relationer. Du är flexibel i din läggning och har lätt för att prioritera tillsammans med arbetslaget för våra elevers bästa. Vi ser med fördel att du kan arbeta både med läs- och skrivutveckling samt matematikutveckling.

Ansökan
Välkommen med din ansökan före den 21 oktober. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Kontakt:
Tf rektor, Joakim Graffner tel: 070-488 97 91

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer hittar du här.

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ligger i framkant när det gäller ett inkluderande arbetssätt och har ett arbetsklimat där medarbetare och elever kan växa och lyckas. Eleverna i våra skolor når höga resultat över tid och trivs i sin skola.

Genom centrala och lokala satsningar och små rektorsenheter skapar vi likvärdighet och goda förutsättningar för ett nära ledarskap och ett brett kollegialt lärande. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 4 nov 2019 (22 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.