Speciallärare/specialpedagog

Speciallärare/specialpedagog

Du lysande speciallärare och/eller specialpedagog, se hit!
Ser du specialpedagogik som nyckeln till att nå även de elever som har extra stora utmaningar och som inte helt ut förmår erövra sin demokratiska kunskapsrätt? Ser du det som ditt uppdrag att vara en del av helheten skola, en viktig och oumbärlig del? Äger du en humanistisk människosyn, vilken bland annat innebär att du vet att varje människa har en närmast oändlig utvecklingspotential, en potential du nyttjar till att skapa storverk?

Vill du vara del i ett arbetslag/team med flera andra med specialpedagogisk kompetens där var och en bidrar med just sin personlighet och just sin unika formella och informella kompetens?

Vill du vara med och bidra till Tyresö skolas fortsatt fina resultat och till skapandet av ett till och med ännu bättre resultat, ja till och med att skapa inte bara kommunens, inte endast Stockholms, utan landets bästa skola - såväl ämnesmässigt som trivselmässigt?

Sist men inte minst: är du en trygghet i den undervisning du ansvarar för genom att utgöra en auktoritet för eleverna och genom att ha en tilltro både till dem och till dina kollegor?

Har du besvarat ovanstående frågor med ett rungande "Ja" är du varmt välkommen att söka för då kommer du att trivas med våra barn, ungdomar och vuxna här på Tyresö skola, och även trivas som anställd i vackra Tyresö kommun.

Om tjänsten
Tjänsten innebär sedvanliga uppgifter inom området specialpedagogik, som t.ex. undervisning av elever i behov av särskilt stöd i grundskolans äldre år, dokumentation, kartläggningar etc. Din person och kompetens kommer att vara värdefull när vi arbetar systematiskt för förädla det vi vet fungerar utifrån forskning och beprövad erfarenhet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid eller efter överenskommelse. Ferietjänst.Tjänsten tillträdes 10 augusti 2020 alternativt efter överenskommelse.

Vem är du?
  • Du har legitimation som specialpedagog alternativt speciallärare och erfarenhet av att ha skapat ett gott lärarutfall (learning outcome).
  • Du har gedigen erfarenhet av att lära även elever som är i behov av extra stöd att läsa.
  • Du har gedigen erfarenhet av att lära även elever som är i behov av extra stöd att erövra den förförståelse som krävs inom området matematik.
Du har en humanistisk människosyn vilket gör att du vågar ha höga förväntningar på såväl dig själv som dina medmänniskor, unga som gamla, liksom du vet att man ibland behöver hjälp på sin resa genom livet.
Du lever insikten att vi är varandras arbetsmiljö och tar fasta på andras styrkor och inte deras svagheter/utvecklingsområden.

Du är trygg i att arbeta självständigt samtidigt som du delar uppfattningen att det är tillsammans som vi är starka, varför du ser det gemensamma arbetet på skolan och i ditt team som en styrka. Du har verktyg och erfarenhet för att möta även de elever som, undantagsvis, är utåtagerande elever.
Du vill ha en rektor och ledning som har fokus på pedagogiken och didaktiken och ser specialpedagogiken och dig som en viktig pusselbit i helheten Tyresö skola.

Ansökan
Låter detta som en tjänst för dig är du varmt välkommen med en ansökan senast 17 juli 2020. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Har du några frågor är du välkommen att höra av dig till:
Biträdande rektor Malin Lossman: malin.lossman@tyreso.se, 08-578 297 78
Rektor Peter Fägersten: peter.fagersten@tyreso.se, 08-578 297 91

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer hittar du här.

Barn- och utbildningsförvaltningen
Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ansvarar för hela utbildningskedjan - från förskola till vuxenutbildning. Vi ligger i framkant när det gäller ett inkluderande arbetssätt och har ett arbetsklimat där medarbetare, barn och elever kan växa och lyckas. Gemensamt för alla våra verksamheter är helhetstänk, likvärdighet och ett nära pedagogiskt ledarskap. Tillsammans skapar vi en utbildning för var och en.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 17 juli 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.