Speciallärare/specialpedagog till Nyboda skola

Speciallärare/specialpedagog till Nyboda skola

Vad vi gör och vill
Nyboda skola är en modern grundskola, en mötesplats för lärande endast 15-20 minuter från Gullmarsplan. Vi har musikklasser åk 4-9, och idrottsklasser åk 7-9 förutom klasser utan profilinriktningar. Skolan, med ca 400 elever, är organiserad i åldershomogena arbetslag och varje årskurs på högstadiet har sin egen hemvist. Alla elever har ett digitalt verktyg som stöd i sitt lärande.

Kompetent personal, ljusa, rymliga och välutrustade lokaler och digitala verktyg stödjer vår mission att i det lärande mötet skapa förutsättningar för varje individs potential och särart.

Välkommen till oss - Tillsammans skapar vi framtiden!

Om tjänsten
Som speciallärare/specialpedagog på Nyboda skola är du en del av vårt studioteam som stöttar lärare och elever i skolans uppdrag, enskilt, i grupp eller ute i klass. Du medverkar i ett ständigt pågående förbättringsarbete utifrån din specialpedagogiska kompetens, både i arbetslag och på organisationsnivå, och du är behjälplig i kartläggningar och i underlag för, och analys av, resultatuppföljningar. Du handleder och för kvalificerade samtal med pedagoger kring enskilda elever och grupper. Du skriver åtgärdsprogram och underlag för beslut.

Du deltar i samtal med vårdnadshavare, i återgivningar och stöttar lärarna i att se hur lärmiljön kan göras tillgänglig utifrån detta.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start i aug 2022 eller enligt överenskommelse.

Vem är du?
Du är en erfaren legitimerad lärare med speciallärarutbildning alternativt utbildning som specialpedagog. Tjänsten är formbar utifrån kompetens och erfarenhet. Vi ser gärna att du är behörig för åk 7-9. I tjänsten ingår ett tätt samarbete med erfarna kollegor och elevassistenter. Meriterande är att du har erfarenhet av och intresse för att undervisa och arbeta med elever med NPF diagnoser. Du har erfarenhet av och kunskaper i att arbeta med modern teknik/digitala verktyg. Du har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Det är viktigt att du ser goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor som en naturlig del av ditt arbete. Du har erfarenhet av och kan skapa engagerande lärmiljöer utifrån ett tydligt strukturerat och lågaffektivt ledarskap och en god didaktisk förmåga, där du omvandlar dina ämneskunskaper till ett lärande för eleverna.

Du har en positiv grundsyn och tror på varje individs förmåga att utvecklas och lära. Du har höga förväntningar på eleverna och en förmåga att möta olika elevers behov. Utifrån din specialpedagogiska kompetens skapar du förutsättningar och varierar din undervisning för att kunna stötta eleverna i deras kunskapsutveckling och i studiestrategier. Du är prestigelös och lösningsfokuserad och förstår nyttan av att samarbeta med elev och vårdnadshavare och av att arbeta i ett team och lära tillsammans med kollegor.

Välkommen med din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast 6 juni 2022. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Rektor Magnus Prior, magnus.prior@tyreso.se, 08-578 293 85

Biträdande rektor Anneli Eriksson, anneli.eriksson@tyreso.se. 08-578 293 88

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här.

Barn- och utbildningsförvaltningen

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ansvarar för hela utbildningskedjan - från förskola till vuxenutbildning. Vi ligger i framkant när det gäller ett inkluderande arbetssätt och har ett arbetsklimat där medarbetare, barn och elever kan växa och lyckas. Gemensamt för alla våra verksamheter är helhetstänk, likvärdighet och ett nära pedagogiskt ledarskap. Tillsammans skapar vi en utbildning för var och en.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.tyreso.se
Sista ansökningsdag 5 juni 2022 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.