Speciallärare/pedagog till gymnasiesärskolan

Speciallärare/pedagog till gymnasiesärskolan

Vad vi gör och vill
Tyresö gymnasium är ett yrkesgymnasium med lokalintegrerad särskola. Vi har nationella yrkesprogram, introduktionsprogram och second chance school. Sammanlagt går ca 500 elever på skolan. På gymnasiesärskolan går just nu 30 elever uppdelat på två olika program, individuella samt nationella programmet.

På individuella programmet läser eleverna ämnesområden:
 • Hem och konsumentkunskap
 • Språk och kommunikation
 • Natur och miljö
 • Idrott och hälsa
 • Individ och samhälle
 • Estetisk verksamhet
Vår målsättning är att utveckla varje elevs individuella kommunikation såväl verbalt som icke-verbalt med till exempel bilder och tecken. Vi använder datorer och andra tekniska hjälpmedel i den dagliga undervisningen. Positiv förstärkning ser vi som självklart för elevens lärande och utveckling. Syftet är att ge eleverna de rätta verktygen för att förstå och samverka med omvärlden.

Individuella programmet har hälsoprofil. Vi vill få in glädjen till rörelse naturligt i elevernas vardag samt ge en ökad förståelse för att hälsa är en helhet med mat, motion och sömn. Målet är att eleverna ska röra på sig varje dag samt utveckla sin kunskap kring betydelsen av hälsa för vårt välmående. Vi startar därför varje dag med en kort morgongympa.

Under veckan erbjuder vi fysisk aktivitet i form av simning, ridning, idrott, röris-gympa, yoga, promenader och taktil massage. Alla har möjlighet att delta utifrån sina förutsättningar Vi vill ge eleverna förutsättningar till ett aktivt och hälsosamt liv vilket leder till en positivare självbild. Det ska vara roligt att röra på sig!

Om tjänsten
Du kommer undervisa elever med intellektuella funktionsvariationer. För att kunna erbjuda mesta möjliga flexibilitet åt eleverna, utifrån förmågor, samarbetar du tätt med de andra lärarna på individuella programmet. Totalt går ca 15 elever på programmet och ni är tre lärare som kommer att undervisa varsin grupp om ca fem elever. Du samarbetar även med elevassistenter och personliga assistenter, social och kommunikativ förmåga värderas högt.

Du undervisar i ämnesområdena individ och samhälle, natur och miljö samt språk och kommunikation. Du är mentor till eleverna i din grupp och det innebär samarbete med vårdnadshavare/god man, habilitering och ibland andra myndigheter.

Vem är du?
Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet för att undervisa i ämnesområden på gymnasiesärskolan.

Meriterande är:
 • Specialpedagog/-lärarkompetens med inriktning mot gymnasiesärskolan (färdig eller påbörjad utbildning).
 • Kunskap inom digitala verktyg som underlättar delaktighet för vår målgrupp
 • Kunskap inom alternativ kompletterande kommunikation, i synnerhet tecken men även andra metoder.
 • Utbildning i lågaffektivt bemötande
 • Erfarenhet av arbete inom träningsskolan eller gymnasiesärskolans individuella program
Välkommen med din ansökan
Låter det här som tjänsten för dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 29 april 2019, urval och intervjuer sker löpande.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande rektor Linda Seman, tel. 08-578 299 48.

Fackliga representanter:
Lärarförbundet: Ann-Sofie Sundholm, e-post: ann-sofie.sundholm@tyreso.se

Lärarnas Riksförbund: Fia Thaning, e-post: fia.thaning@tyreso.se

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss här trivs nya tankar!

Förvaltningen för liv och hälsas uppdrag är att på olika sätt hjälpa Tyresöbor som är i behov av extra stöd. Våra uppgifter omfattar omsorg om äldre människor och människor med psykiska eller fysiska funktionsnedsättningar. I ansvarsområdet ingår även den kommunala hälso- och sjukvården, barn- och ungdomsvården, missbruksvården samt familjerätt och ekonomiskt bistånd till familjer och enskilda. Förvaltningen ansvarar dessutom för gymnasie- och vuxenutbildningar samt kultur- och fritidsverksamheter. Integration av nyanlända samt stöd och vägledning till personer som står utanför arbetsmarknaden ingår också i vårt uppdrag. Medarbetarna i förvaltningen för liv och hälsas stab ansvarar för att bistå hela förvaltningen med strategiskt stöd, övergripande verksamhetsutveckling och olika former av nämndadministration.

Som medarbetare hos oss gör du en viktig insats för samhället - och dina medmänniskor.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 29 apr 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.