Speciallärare med inriktning svenska till Fårdala skola.

Speciallärare med inriktning svenska till Fårdala skola.

Vad vi gör och vill
Vi finns på Fårdala skola, en liten mysig skola nära Tyresö centrum. Vi har cirka 280 elever och är två paralleller upp till år 5 och från hösten 2021 upp till år 6. Vi har nära till fin natur och till Tyresös utbud av kultur, hallar och aktiviteter. Vi arbetar i team som består av två mentorer samt samverkanspersoner från fritids och vi arbetar med ett nära samarbete i våra " lärpar" Vi befinner oss i ett utvecklingsarbete med kooperativt lärande och vi implementerar steg för steg i alla klassrum. Ett spännande arbete som vi ser som ett långsiktigt fokusområde som gynnar utveckling, lärande och är ett främjande värdegrundsarbete.

Om tjänsten
Du är med och driver läs och skrivutveckling på skolan framför allt mot de yngre åldrarna och bör ha ett brinnande intresse för läsinlärning. Som speciallärare arbetar du också med de elever som har har behov av ett särskilt stöd i svenska, i grupp eller på individnivå. Du organiserar och leder sva på skolan och stöttar även lärarna i det arbetet. Du är en del av vårt elevhälsoteam som består av rektor, biträdande rektor, skolpsykolog, skolsköterska kurator/specialpedagog. Vårt elevhälsoteam har ett nära samarbete med lärarna och vi försöker tillsammans hitta arbetssätt och anpassningar som gör att eleverna når sin måluppfyllelse.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde i januari 2021.

Vem är du?
Vi söker dig som är legitimerad speciallärare och lärare med inriktning svenska och sva. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet och ditt arbete underlättas om du har kunskap om kompensatoriska hjälpmedel.

Som person har du god samarbetsförmåga och skapar förutsättningar för att alla elever ska nå sina mål. Du skapar goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du behöver vara bra på att organisera, strukturer och prioritera bland dina arbetsuppgifter utifrån uppgift och situation. Ditt förhållningsätt präglas av en stark tilltro till att elever kan och vill lyckas och du är med och bidrar med rätt förutsättningar.

Välkommen med din ansökan
Låter det här som en tjänst för dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan senast den 8 november 2020.

Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:
Rektor: Jenny Karlsson, Jenny.Karlsson@tyreso.se, 08-578 298 28

Kontaktuppgifter till arbetsgivarorganisationer finner du här

Barn- och utbildningsförvaltningen

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ansvarar för hela utbildningskedjan - från förskola till vuxenutbildning. Vi ligger i framkant när det gäller ett inkluderande arbetssätt och har ett arbetsklimat där medarbetare, barn och elever kan växa och lyckas. Gemensamt för alla våra verksamheter är helhetstänk, likvärdighet och ett nära pedagogiskt ledarskap. Tillsammans skapar vi en utbildning för var och en.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida https://www.tyreso.se
Sista ansökningsdag 8 nov 2020 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.