Speciallärare med inriktning matematik

Speciallärare med inriktning matematik

Vem trivs hos oss?
Strandskolan är en växande F-9-skola med 750 elever i en vacker skolbyggnad. Skolan har höga resultat och ligger i ett område med en enastående natur runt hörnet. Utifrån visionen "Vi ger våra barn rötter och vingar" erbjuder vi en utbildning där en trygg och stabil grund skapar de bästa förutsättningarna för att våga anta nya utmaningar och pröva sina vingar. Vi arbetar tematiskt och med kreativiteten i fokus.

Vi är en välfungerande skola med helhetssyn på både kunskaper och elever. Med höga och positiva förväntningar på både elever och medarbetare når vi framgång. Vi erbjuder ett utmanande och utvecklande arbete tillsammans med engagerade kollegor och elever. Med höga elevresultat jobbar vi aktivt med skolutveckling utifrån forskning och beprövad erfarenhet. Vi har kommit en bra bit på väg i användandet av digital teknik. Läsåret 2019/2020 satsar vi ytterligare på en inkluderande skola, rörelse, digitala verktyg och programmering. Under de senaste två åren har vi arbetat med att utveckla fritidshemmets verksamhet samt skolsamverkan, vilket vi kommer att fortsätta att utveckla.

Om tjänsten
På Strandskolan bildar speciallärare och specialpedagoger ett eget arbetslag. Tillsammans med ditt arbetslag är du med och utvecklar specialundervisningen på skolan. Du bidrar även i det förebyggande arbetet genom att bidra till hur lärare kan designa sin undervisning för att skapa en tillgänglig pedagogisk miljö samt genom att utveckla den fysiska lärmiljön. Du kommer tillsammans med arbetslagen i årskurs F-5 planera och genomföra specialundervisning för elever i dessa årskurser.

Arbetsuppgifterna omfattar även screening, testning, pedagogisk kartläggning samt att fungera som bollblank gällande anpassningar av såväl miljö som arbetsuppgifter till elever. Du kommer även att stödja lärarna vid dokumentation i t.ex. åtgärdsprogram samt i möten med föräldrar. Som speciallärare på skolan deltar du vid elevhälsoteamens möten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med start den 10 augusti 2020 eller enligt överenskommelse.

Vem är du?
Vi söker dig som är legitimerad speciallärare med inriktning mot matematik. Du har ett relationellt synsätt och ser möjligheter att hitta anpassningar samt anpassa din undervisning utifrån den enskilde elevens behov. För att lyckas i tjänsten ser vi att du har god kännedom om digitala hjälpmedel.

Vi söker en lagspelare som strävar efter att tillsammans med sitt arbetslag och all annan personal på skolan arbeta för att få bästa möjliga miljö- och undervisningssituation för våra elever.

Vad vi gör och vill
Vi är en skola som har ett starkt fokus på att ständigt utveckla och förbättra undervisningen. Varje pedagog behöver en stor verktygslåda för att kunna erbjuda en framgångsrik varierad undervisning. Skolan deltar i ett Ifousprojekt kring matematikämnet och programmering. Fr o m årskurs 4-9 har vi 1:1 och på skolan utvecklar vi Maker Space-miljöer för alla elever. Vi har en IKT-plan för att utveckla användandet av de digitala verktygen i undervisningen i ett kollegialt lärande. Vi tycker skapande och kreativitet är viktigt och kommer framöver att fortsätta utveckla de estetiska lärprocesserna.

Välkommen med din ansökan
Låter det här som en tjänst för dig? Då är du välkommen med din ansökan senast den 17 april 2020. Intervjuer och urval kan komma att ske löpande. Har du några frågor? Kontakta oss via mail eller telefon:

Biträdande rektor Anna Löfgren, anna.lofgren@utb.tyreso.se, 08-578 278 92/070-169 88 92

Fackliga kontaktpersoner:

Lärarnas Riksförbund: Jörgen Virensjö: jorgen.virensjo@utb.tyreso.se

Lärarförbundet: Lotta Hammarlund: lotta.hammarlund@utb.tyreso.se

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ligger i framkant när det gäller ett inkluderande arbetssätt och har ett arbetsklimat där medarbetare och elever kan växa och lyckas. Eleverna i våra skolor når höga resultat över tid och trivs i sin skola.

Genom centrala och lokala satsningar och små rektorsenheter skapar vi likvärdighet och goda förutsättningar för ett nära ledarskap och ett brett kollegialt lärande. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 17 apr 2020 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.