Speciallärare i svenska åk 7-9

Speciallärare i svenska åk 7-9

Välkommen till Kumla skola
Kumla skola är en F-9-skola belägen i Trollbäcken i Tyresö kommun. Vi är ca 820 elever och 100 medarbetare som arbetar här. Vi har en hög ambitionsnivå och det är viktigt för oss att eleverna utvecklas så långt de kan och att tiden de är på Kumla skola blir ett positivt minne för livet. Trivsel och trygghet är viktigt för oss och vi upplever att både elever och lärare trivs och är trygga på Kumla skola. Våra elever i åk 6-9 har varsin Chromebook som en del i den digitaliseringssatsning som vi startat.

Om tjänsten
Pedagogiskt arbete inom grundskolan med inriktning speciallärare/pedagog inom svenskämnet. Uppdraget innebär arbete tillsammans med andra speciallärare/pedagoger i vår spec-studio. Elevgruppen är åk 7-9.

Tjänsten är en tillsvidareanställning från och med 9 augusti. Tjänsten omfattar 100 %.

Vem är du?
Vi söker dig som är lärare med legitimation och behörighet att undervisa i svenska år 6-9 och är väl förtrogen med läroplanen samt arbetar aktivt utifrån den. Du arbetar utifrån en helhetssyn och förståelse för barns lärande och utveckling. Du har god pedagogisk kunskap och erfarenhet, du skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du har en förmåga att kommunicera så att eleverna förstår och därigenom skapar förutsättningar för lärande. Du har god digital kompetens och förmåga att driva ett utvecklingsarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att möta elever med problematisk skolfrånvaro.

För tjänsten krävs att du har en positiv grundsyn, är initiativrik och engagerad samt har stor flexibilitet. Du vill arbeta i en skolkultur som präglas av nyfikenhet och framåtanda är lösningsfokuserad och drivs av att ständigt utveckla arbetet och lärandet.

Välkommen med din ansökan
Låter det här som tjänsten för dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 29 april 2019, urval och intervjuer sker löpande.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Jonas Åkesson, tel. 08-578 271 01 eller biträdande rektor Jeanette Skaar, tel 08-578 271 02.

Fackliga representanter:
Lärarnas Riksförbund: Håkan Emmer Granqvist: hakan.granqvist@utb.tyreso.se
Lärarförbundet: Heidi Karlsson: heidi.karlsson@utb.tyreso.se

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ligger i framkant när det gäller ett inkluderande arbetssätt och har ett arbetsklimat där medarbetare och elever kan växa och lyckas. Eleverna i våra skolor når höga resultat över tid och trivs i sin skola.

Genom centrala och lokala satsningar och små rektorsenheter skapar vi likvärdighet och goda förutsättningar för ett nära ledarskap och ett brett kollegialt lärande. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 29 apr 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.