Socialsekreterare till vuxenenheten

Socialsekreterare till vuxenenheten

Vilka är vi?
Vuxenenheten ligger organisatoriskt under Socialnämndens Individ- och familjeomsorg (IFO), som leds av en avdelningschef. Enheten består av enhetschef, gruppledare, assistent, socialsekreterare, psykolog, samordnare för våld i nära relation samt alkohol- och drogterapeuter.

Enheten vänder sig huvudsakligen till personer från 18 år och uppåt med missbruks- och/eller beroendeproblematik, till personer som är utsatta för våld i nära relation och anhöriga. Enheten har en egen öppenvård som erbjuder olika behandlingar både enskilt och i grupp. Som socialsekreterare arbetar man med myndighetsutövning, råd och stöd samt med behandlingsinsatser.

Vuxenenheten har en spännande och unik samverkan med andra enheter och vårdgivare. Vi arbetar t.ex. med samordnat familjeorienterat arbetssätt där vi möter upp familjer med missbruksproblematik tillsammans med Barn- och ungdomsenheten. Vi arbetar även nära den lokala beroendemottagningen och den psykiatriska öppenvården med t.ex. mininätverk och gemensam handledning när det finns behov av det. Som medarbetare på vuxenenheten har du möjlighet att utvecklas och påverka vår verksamhet.

Vuxenenheten erbjuder en arbetsplats med en stabil och erfaren arbetsgrupp. Ambitionen i det sociala arbetet är högt och arbetsklimatet är gott. Vuxenenheten är HBTQ-certifierade och vi lägger stor vikt vid bemötande och samverkan. Hos oss har du årsarbetstid och vi erbjuder friskvårdsbidrag.

Om tjänsten
Vi söker dig som är en socialsekreterare och socialarbetare som brinner för förändringsprocesser. Vi vill att du har stor kunskap och erfarenhet av arbete med vuxna personer som har ett missbruk eller ett beroende av alkohol, narkotika och/eller spel. Vi önskar en medarbetare som stimuleras av utmaningar i det sociala arbetet.

I tjänsten är det förändringsprocessen som är i centrum. Du kommer att arbeta med myndighetsutövning men även med stödinsatser och i viss mån utföra egna behandlingsatser. I viss mån innebär även tjänsten myndighetsutövning och stödinsatser för övriga vuxna med varierande social problematik.

Tjänsten är en tillsvidareanställningar på heltid.

Vem är du?
Vi söker dig som har socionomexamen och lång erfarenhet av myndighetsutövning och behandling för personer med beroendeproblem. Meriterande är kompetens i MI, ASI och HBTQ.

Du behöver ha kunskap om lagstiftning som SoL, LVM, OSL, Förvaltningslag och Kommunallag. Du ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. B-körkort är önskvärt.

Vi lägger stor vikt vid egenskaper som samarbetsförmåga, normkritiskt tänkande, initiativförmåga, kreativitet och engagemang samt vid personlig lämplighet.

Vi välkomnar mångfald och ser gärna sökande med t.ex. bred språkkompetens, erfarenheter av olika kulturer eller ickenormativ könsidentitet.

Välkommen med din ansökan
Är du intresserad av tjänsten? Då är du välkommen med din ansökan senast 30 november. Intervjuer kommer att påbörjas vecka 48.

Har du några frågor? Kontakta oss via mail eller telefon:
Carina Engelke, enhetschef vuxenenheten, tel. 08-578 294 18, carina.engelke@tyreso.se (semester under perioden 181112-181123)
Jenny Blomqvist, gruppledare vuxenenheten, tel. 08-578 291 86, jenny.blomqvist@tyreso.se (T.f enhetschef under perioden 181112-181123)

Fackliga kontaktpersoner når du via kommunens växel, 08-578 291 00

Tyresö kommun är nära. Nära storstad, natur, skärgård och medborgarna. Endast 20 minuter från Gullmarsplan finns denna arbetsplats som präglas av ett stort engagemang och samarbetsvilja. Du som uppskattar att göra skillnad i människors vardag har stora möjligheter att trivas här.

Socialförvaltningens uppdrag är att på olika sätt hjälpa Tyresöbor som är i behov av extra stöd. Våra uppgifter omfattar omsorg om äldre människor och människor med psykiska eller fysiska funktionsnedsättningar.

I ansvarsområdet ingår också den kommunala hälso- och sjukvården, barn- och ungdomsvården samt missbruksvården. Familjerätt, ekonomiskt bistånd till familjer och enskilda samt familjerådgivning hör också till förvaltningens uppgifter. Som anställd hos oss gör du en viktig insats för samhället - och dina medmänniskor.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 30 nov (9 dagar kvar)