Socialsekreterare till Barn- och ungdomsenheten

Socialsekreterare till Barn- och ungdomsenheten

Vill du bli vår nya kollega?
Vi är en entusiastisk grupp med stor förändringsvilja som vill utveckla det sociala arbetet i Tyresö. Vi arbetar processinriktat med våra familjer. Enheten präglas av god arbetsmiljö med mycket skratt och hjälpsamhet kollegor emellan. Som medarbetare på Barn- och ungdomsenheten har du stöd från arbetsledare i det dagliga arbetet och en rimlig arbetsbörda.

Om tjänsten
Vårt uppdrag är att utreda barn och ungdomar som riskerar att fara illa eller ansöker om stöd. Vi beslutar också om insatser i olika form. Det är viktigt att du vill arbeta med myndighetsutövning. Arbetet är mycket varierande och engagerande och vi jobbar tätt ihop som ett team.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid 100 % med tillträde enligt överenskommelse. Månadslön, individuell lönesättning.

Vem är du?
Vi söker dig som har:
  • socionomexamen
  • erfarenhet av myndighetsutövning och gärna av arbete med ungdomar
  • goda kunskaper inom barn och ungdomsvården
  • goda kunskaper i aktuell lagstiftning
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
Personliga egenskaper som vi värdesätter är att du är självgående och strukturerad. Du har en drivkraft som gör att du får saker gjorda på ett effektivt men genomtänkt sätt. Du har en god social förmåga och värdesätter samarbete med dina kollegor. Som person är du kreativ, nyfiken och engagerad i att utveckla vårt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad vi gör och vill
Vi är en stimulerande arbetsplats med goda kollegor och en positiv arbetsmiljö där du som medarbetare får möjlighet att utvecklas och ta ansvar. Stämningen på enheten är mycket god, det är högt i tak och alla stöttar och hjälper varandra.

Som anställd i Tyresö kommun erbjuds du en subventionerad friskvård och har möjlighet att växla in semesterersättning mot extra semesterdagar.

Välkommen med din ansökan
Låter det här som en tjänst för dig är du varmt välkommen med din ansökan senast 8 februari 2019. Intervjuer och urval kan komma att ske löpande.

Har du frågor om tjänsten kontakta Eva Tullander, enhetschef på telefon 08-578 295 24

Fackliga kontaktpersoner nås via kommunens växel, 08- 578 291 00

Tyresö kommun är nära. Nära storstad, natur, skärgård och medborgarna. Endast 20 minuter från Gullmarsplan finns denna arbetsplats som präglas av ett stort engagemang och samarbetsvilja. Du som uppskattar att göra skillnad i människors vardag har stora möjligheter att trivas här.

Socialförvaltningens uppdrag är att på olika sätt hjälpa Tyresöbor som är i behov av extra stöd. Våra uppgifter omfattar omsorg om äldre människor och människor med psykiska eller fysiska funktionsnedsättningar.

I ansvarsområdet ingår också den kommunala hälso- och sjukvården, barn- och ungdomsvården samt missbruksvården. Familjerätt, ekonomiskt bistånd till familjer och enskilda samt familjerådgivning hör också till förvaltningens uppgifter. Som anställd hos oss gör du en viktig insats för samhället - och dina medmänniskor.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 8 feb (16 dagar kvar)