Socialpedagog till mellanstadiet på Stimmets skola

Socialpedagog till mellanstadiet på Stimmets skola

Om tjänsten
Som socialpedagog på mellanstadiet kommer du under skoltid arbeta i vår studioverksamhet, skapa goda relationer med eleverna under raster och på eftermiddagarna arbetar du i fritidsverksamheten för årskurs 4-6. Du bidrar till en stimulerande och utmanande undervisning genom aktiviteter som utvecklar eleverna socialt och kunskapsmässigt. Arbetet innebär både arbete under skol- och fritidstid. Du är bekväm och ser en utmaning i att arbeta både enskilt och i grupp. Du kommer att ha en central roll i skolans Trygghetsteam. Du kommer att arbeta utifrån den lagstiftning och de styrdokument som gäller för grundskola samt fritidsverksamhet vilket innebär främst ett främjande och förebyggande arbete.

Tillsammans med ditt team skapar du goda lärmiljöer och möjligheter för ett kreativt lärande. Du är intresserad och aktiv i att sätta dig in i rådande styrdokument och ansvarar för att skolan arbetar mot uppställda mål och för den pedagogiska utvecklingen framåt och anser att rastverksamheten är ett viktigt inslag i skolverksamheten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. Individuell lönesättning. Start enligt överenskommelse.

Vem är du?
Vi söker en utbildad socialpedagog som är intresserade av arbeta i skolans värld där du får möjlighet att bidra till elevernas hela utveckling på ett tidigt stadium.

I ditt arbete har du tydligt elevfokus, är engagerad i pedagogiskt utvecklingsarbete och ser möjligheter snarare än hinder. Du är en tydlig ledare som är målinriktad och tycker det är viktigt att ha en bra relation till elever, föräldrar och kollegor. Vi tror också att du har en god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, flexibilitet och förmåga till att anpassa ditt arbete till skolans kontext.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 25 oktober 2019.

Kontaktperson:
Annika Nyblom, rektor, annika.nyblom@tyreso.se

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer finner du här
Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ligger i framkant när det gäller ett inkluderande arbetssätt och har ett arbetsklimat där medarbetare och elever kan växa och lyckas. Eleverna i våra skolor når höga resultat över tid och trivs i sin skola.

Genom centrala och lokala satsningar och små rektorsenheter skapar vi likvärdighet och goda förutsättningar för ett nära ledarskap och ett brett kollegialt lärande. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 11 nov 2019 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.