Slöjdlärare

Slöjdlärare

Slöjdlärare sökes till Bergfotens skola
Vi söker dig som brinner för ditt yrke och som tillsammans med oss övriga strävar efter att bibehålla en trygg skola där våra elever kan starta sin läranderesa i en miljö som inbjuder till kreativitet och nyfikenhet. På Bergfotens skola omgärdas du av kompetenta kollegor som har en positiv inställning till både sitt yrke men även till att utveckla vår verksamhet för att ständigt ge våra elever de bästa förutsättningarna för lärande.

Om tjänsten
Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet i trä- och metallslöjd. Du har god pedagogisk förmåga och är skicklig i att motivera och entusiasmera dina elever. Naturligtvis så har du ett positivt förhållningssätt och möter elever, vårdnadshavare och kollegor med kompetens och värme.

Precis som dina blivande kollegor så tycker du att ditt arbete är roligt, utmanande och spännande. Du har höga förväntningar på dina elever samt ett starkt engagemang. Du arbetar för ett inkluderande förhållningssätt och främjar elevers delaktighet i sitt lärande. Du är driven i att utveckla undervisningen tillsammans med dina kollegor. Vi lägger vikt vid personlig lämplighet. Inget mentorskap i tjänsten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 60 %, tre dagar i veckan eller efter överenskommelse. Tillträde 12 augusti.

Vem är du?
  • Ämneslärare/lärarlegitimation med behörighet att undervisa i trä- och metallslöjd
  • Du är väl förtrogen med läroplanen samt arbetar aktivt utifrån denna
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift
Vi söker dig som:
  • skapar goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor
  • skapar engagemang och delaktighet
  • planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete
  • ser möjligheter i förändringar
  • har god pedagogisk insikt med förståelse för hur eleverna tar till sig kunskap utifrån olika förutsättningar
Vi erbjuder dig
Hos oss erbjuds du ett stimulerande arbete tillsammans med engagerade elever, föräldrar och pedagoger. Vi strävar efter att varje medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid. Som anställd inom Tyresö kommun erbjuds du subventionerad friskvård.

Ansökan
Välkommen med din ansökan snarast, dock senast den 16 juni. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Kontaktperson:
Tina Bennet, rektor
tina.bennet@tyreso.se

Fackliga representanter nås via kommunens växel, tel. 08-578 291 00.

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ligger i framkant när det gäller ett inkluderande arbetssätt och har ett arbetsklimat där medarbetare och elever kan växa och lyckas. Eleverna i våra skolor når höga resultat över tid och trivs i sin skola.

Genom centrala och lokala satsningar och små rektorsenheter skapar vi likvärdighet och goda förutsättningar för ett nära ledarskap och ett brett kollegialt lärande. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 17 juni 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.