Projektledare projektering sökes!

Projektledare projektering sökes!

Vad vi gör och vill
Tyresö kommun växer - för oss på samhällsbyggnadskontoret innebär det spännande och omväxlande projekt. Vi skapar allt från nya stadsdelar till nya gaturum och parker. Kom och forma framtidens Tyresö tillsammans med oss!

Om tjänsten
I rollen som projektledare projektering på Tyresö kommun ansvarar du för projekteringen i kommunens infrastrukturprojekt. Du är delaktig i hela processen från tidigt planskede till genomförande. Vilket innebär att du får arbeta med allt från övergripande förprojekteringar till detaljerade förfrågningsunderlag. Du leder och styr projekteringsarbetets alla moment, upphandlar konsulter, upprättar projekteringsbudget- och tidplan samt ansvarar för arbetsmiljö och kvalitet. Ditt mål är att projekteringen utförs i rätt kvalitet och inom projektets ramar för ekonomi och tid. Rollen kräver mycket god kommunikationsförmåga med interna samt externa resurser och intressenter i projekten. Ett omväxlande arbete där du får följa projekten tills det är genomförda och klara - det är roligt och utvecklande!

Projektens omfattning och komplexitet varierar, det kan vara allt från uppgradering av befintliga miljöer till att projektera helt nya anläggningar och stadsrum. Idag pågår bland annat arbete med den nya stadsdelen Norra Tyresö centrum, utveckling av Bollmoravägen till en stadsgata samt utveckling av området Wättingebacken/Granängstorget.

I mindre projekt och i projekt som är i tidiga skeden i stadsbyggnadsprocessen leder du själv projekteringen. Du styr och följer upp projekteringsarbetet samt håller i projekteringsmöten. I mer komplexa uppdrag avropar du en extern projekteringsledare som hjälper dig att styra, leda och följa upp detaljerna i projekteringsarbetet.

Arbetet sker i projektform i nära samarbete med dina kollegor. Vanligtvis består en projektgrupp av fyra delprojektledare, där du i den här rollen är delprojektledare för projekteringen. Vilket innebär att du ansvarar för projekteringstidplan och budget samt för kvalitén i projekteringen. Tillsammans med delprojektledare för plan, exploatering och byggledning planerar och styr ni projektet mot uppsatta mål. En av er delprojektledare har innan projektets start blivit utsedd till huvudprojektledare. I rollen som huvudprojektledare följer du även upp projektets totala tidplan, budget och kvalité samt ansvarar för att samordna de olika delprojekten.

Tjänsten är placerad på samhällsbyggnadskontorets projekteringsenhet. Vi är idag 10 medarbetare varav fyra projekteringsledare/projektledare projektering. Enheten är i sin tur en del av projektavdelningen som ansvarar för planering, projektering och genomförande av den kommunala infrastrukturen.

Samhällsbyggnadskontoret bildades i maj 2020 genom en sammanslagning av dåvarande tekniska kontoret och stadsbyggnadsförvaltningen. Den nya organisationen bygger på samhällsbyggnadsprocessen med tre avdelningar; strategi-, projekt- och drift. I rollen ingår att arbeta i nära samarbete både med strategi- och driftavdelningen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vem är du?
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom samhällsbyggnad/anläggning eller motsvarande och minst 3 års arbetslivserfarenhet inom området. Arbetslivserfarenhet från rollen som projekteringsledare/projektledare är särskilt meriterande.

Kunskap inom ABK, AMA och MER är meriterande. För att lyckas i rollen har du mycket god samarbetsförmåga och ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du är självgående, ansvarstagande och driven. Du trivs med ett varierande arbete och har lätt för att planera, strukturera och prioritera ditt arbete. Du tycker det är utvecklande och kul att få arbeta med kombinationen projekteringsledning/projektledning. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Välkommen med din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast 31 augusti 2021. Har du några frågor vänligen kontakta oss via mejl. Frågorna kommer pga. semestertider att besvaras under vecka 33-34. Första intervjuer planeras in under vecka 35-36.

Enhetschef projektering, Elin Stenström, elin.stenstrom@tyreso.se

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida https://www.tyreso.se
Sista ansökningsdag 31 aug 2021 (37 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.