Nyfiken och kreativ barnskötare till förskolan Rotvik.

Nyfiken och kreativ barnskötare till förskolan Rotvik.

Vad vi gör och vill
Den pedagogiska verksamheten i våra förskolor Rotvik och Cassiopeja präglas av barnens nyfikenhet, tankar och intressen. Vi strävar efter att våra miljöer ska vara utformade så att barnen kan mötas, utmanas och inspireras varje dag. Samtliga pedagoger har egen planeringstid och gemensam reflektionstid med sitt arbetslag varje vecka. Med pedagogisk dokumentation och reflektion fördjupas och utvecklas verksamheten och pedagogerna är medforskare som lär tillsammans med barnen. Våra styrdokument är kopplade till den dagliga verksamheten och är ett bra stöd för oss i vårt systematiska kvalitetsarbete.

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete tillsammans med kompetenta pedagoger och barn. Vi vill att du ska trivas hos oss och tycker det är viktigt med delaktighet och "högt i tak". Du erbjuds arbetskläder och fria pedagogiska måltider.

Om tjänsten
Vi söker nu en barnskötare till förskolan Rotvik. Som barnskötare hos oss är du tillsammans med arbetslaget en viktig del i att varje individ utvecklas och att målen i läroplanen uppfylls. Som barnskötare kommer du tillsammans med dina kollegor arbeta utifrån Reggio Emilia-filosofin kopplat till målen i läroplanen, vårt värdegrundsdokument "en förskola för var och en" samt vår plan mot kränkande behandling och diskriminering.

Tjänsten är ett vikariat under föräldraledighet, 100 %, med tillträde enligt överenskommelse. Vikariatet sträcker sig fram till sommaren. Månadslön.

Vem är du?
Vi söker dig som har barnskötarutbildning samt helst erfarenhet av att arbeta med Reggio Emilia-inspirerat arbetssätt. Du har goda kunskaper om målen i förskolans läroplan och förmågan att föra utvecklingen framåt med engagemang och visioner. Vidare är du van att arbeta med pedagogisk dokumentation som en grund för reflektion, diskussion och utveckling tillsammans med barn, kollegor och familjer.

Ditt förhållningssätt och din barnsyn måste stämma överens med visionerna och tankarna som finns inom Reggio Emilia-filosofin kopplat till målen i läroplanen. För att trivas hos oss tror vi att du är nyfiken och ser möjligheter istället för hinder. Du är trygg i din yrkesroll och har stort intresse för barns lärande. Vi ser också att du har lätt att samarbeta med kollegor, vårdnadshavare och andra aktörer. Du har en positiv livssyn men framförallt ska du vara en person som känner glädje, lust och nyfikenhet inför ditt uppdrag och de utmaningar som du kommer att möta varje dag när du går till ditt arbete.

Välkommen med din ansökan

Låter det här som en tjänst för dig? Ansök senast den 10 november 2020. Intervjuer och urval kan komma att ske löpande.

Har du några frågor? Då är du varmt välkommen att kontakta oss via telefon.
Rektor: Therése Hultman, 08-578 270 26

Kontaktuppgifter till arbetsgivarorganisationen finner du här

Barn- och utbildningsförvaltningen

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ansvarar för hela utbildningskedjan - från förskola till vuxenutbildning. Vi ligger i framkant när det gäller ett inkluderande arbetssätt och har ett arbetsklimat där medarbetare, barn och elever kan växa och lyckas. Gemensamt för alla våra verksamheter är helhetstänk, likvärdighet och ett nära pedagogiskt ledarskap. Tillsammans skapar vi en utbildning för var och en.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Utbildning, Barnskötare
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida https://www.tyreso.se
Sista ansökningsdag 10 nov 2020 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.