Nätverkstekniker till Tyresö kommun

Nätverkstekniker till Tyresö kommun

Vad vi gör och vill
Operativ IT är en av tre enheter inom IT och digitalisering och ansvarar för kommunens hela IT-miljö och har en hög grad av IT-tjänsterna i egen regi. Vi samordnar även inköp av IT-utrustning till kommunens förvaltningar.
IT och digitalisering består av knappt 40 medarbetare och ansvarar för dialogen med avdelningens kunder och externa leverantörer, långsiktig planering samt projekt- och förändringsledning. Verksamheten syftar till kostnadseffektivitet, är efterfrågestyrd och baseras på kommunens gemensamma behov av stödtjänster.

Vi behöver nu förstärka vår driftorganisation med en erfaren nätverkstekniker som tillsammans med kollegor ska jobba i 2a och 3e linjen med WAN/LAN/WiFi, fiberförbindelser m.m. i allt från kommunhus till förskolor, skolor och särskilda boenden. Våra värdeord är: mod, tillit, dialog, engagemang, helhetssyn, fokus på resultat, och vi söker dig som känner att du kan stå för och agera enligt dem.

Om tjänsten
Du kommer bland annat att arbeta med att:
  • ha en löpande dialog med kommunens övriga verksamheter och hantera nätverksbeställningar
  • avropa kompletteringar och förändringar hos nätverksinstallatör
  • felsöka i nätet, loggar och flöden i syfte att isolera problem
  • arbeta både i de logiska och fysiska delarna av nätet
  • samverka med och hantera beställningar till externa nätleverantörer
  • administrera brandvägg
samt sprida dina kunskaper internt genom samarbete på avdelningen och delta som specialist vid olika typer av uppdrag eller projekt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vem är du?
Vi söker dig som har minst 10 års dokumenterad erfarenhet som nätverkstekniker. Du har relevant gymnasieutbildning eller motsvarande. Eftergymnasial utbildning som systemvetare eller liknande är meriterande. B-körkort är ett krav.

Du har god förmåga att hantera routing/switching och (W)LAN-tjänster och erfarenhet av att arbeta med protokoll och tjänster som: IP, TCP, WAN, LAN, VRRP, QoS, IPSEC, DNS, DHCP och har vana att hantera nätverksprodukter från HPE. Kunskap inom Provision och Comware är meriterande.

Du har erfarenhet och kunskap kring arbete med nätverk ur ett arkitektur- och designperspektiv samt erfarenhet och intresse av IT-säkerhet. Du uttrycker dig obehindrat på svenska både i tal och skrift och har goda kunskaper i engelska. Du gillar utveckling och förändring samtidigt som du förstår vikten av förvaltning och dokumentation.

Vi ser följande erfarenheter som meriterande:
  • arbetat ITIL-orienterat
  • SIEM
  • samarbete med, och styrning av, externa nätleverantörer
  • kunskaper inom lastbalansering och datacenter
Som person är du inte främmande för att ta initiativ och driva saker framåt. Du kommunicerar väl med såväl kollegor som våra kunder inom kommunen och externa leverantörer/aktörer. Du behöver vara strukturerad och gilla ordning och reda. Du besitter specialistkunskaper och delar gärna med dig av dem. Du behöver se helheten och förstå vår roll att tillgodose verksamheternas behov.

Välkommen med din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast 19 april 2021. Intervjuer kan komma att ske löpande. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Kontaktuppgifter;
Enhetschef Magnus Larsson, telefon: 08-578 293 94, mejl: magnus.larsson@tyreso.se

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer hittar du här; www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Data & IT, Nätverkstekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.tyreso.se
Sista ansökningsdag 19 apr 2021 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.