Modersmålslärare i rumänska

Modersmålslärare i rumänska

Hej Modersmålslärare!

Vi söker modersmålslärare/studiehandledare i rumänska ca 35 %
Du kommer att vara en av ca 40 modersmålslärare, som har hela Tyresö kommun som sitt arbetsfält.

Vi erbjuder dig
På Nyboda skola har vi ett arbetsrum för lärarna i nya fina lokaler. På måndag förmiddag har vi gemensam konferenstid med arbetsplatsträffar och pedagogiska diskussioner. Dator/Ipad finns tillgängligt som arbetsredskap. Vi strävar efter att varje medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid. Alla anställda i Tyresö kommun erbjuds en subventionerad friskvård.

Vem trivs hos oss?
Du som har god samarbetsförmåga, stor ansvarskänsla och förmåga att arbeta självständigt kommer att trivas hos oss. Du ska se möjligheter i det pedagogiska arbetet och skapa en miljö där eleverna ges möjlighet att lyckas och nå sina kunskapsmål. För att trivas i rollen som modersmålslärare krävs att du är strukturerad, engagerad och flexibel. Du kommer att vara en del i ett Mångkulturellt sammanhang med en palett av olika kulturer.

Om tjänsten
Du kommer att undervisa i modersmål från F-klass till gymnasium och ge studiehandledning på modersmålet till nyanlända elever. Du arbetar självständigt med att planera och genomföra undervisningen på olika nivåer, ofta i heterogena grupper där Läroplanen, Lgr 11 med den nationella kursplanen i ämnet modersmål är vägledande.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning under VT 20. Tillträde omgående. Månadslön.

Vem är du?
Vi söker dig som är behörig modersmålslärare eller har motsvarande dokumenterad pedagogisk högskoleutbildning, som kan undervisa i rumänska. Du har dokumenterade kunskaper i svenska språket (minst SVA 3) och kan obehindrat kommunicera i tal och skrift. Kunskaper om det svenska samhället är nödvändigt samt kunskaper i våra styrdokument. Grundläggande datakunskaper krävs. Körkort och tillgång till egen bil är en fördel (inte ett krav)då du har hela kommunen som arbetsfält.

För att lyckas i rollen behöver du värdesätta ett nära samarbete med kollegor och känna dig trygg i att arbeta självständigt. Du har lätt för att skapa förtroende, är lyhörd, vågar tänka i nya banor och har en drivkraft som gör att du får saker gjorda på ett effektivt men genomtänkt sätt.

Välkommen med din ansökan
Låter det här som en tjänst för dig? Varmt välkommen med din ansökan senast 12 januari 2020. Intervjuer och urval kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Har du några frågor? Kontakta oss då via telefon;

Kontaktperson
Svajune Cernikiene, Enhetschef Mångfaldsfrågor, tel. 08-578 290 90.

Fackliga kontaktpersoner
Lärarförbundet, tel. 070-488 93 24
LR, tel. 08-578 291 31.
Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ligger i framkant när det gäller ett inkluderande arbetssätt och har ett arbetsklimat där medarbetare och elever kan växa och lyckas. Eleverna i våra skolor når höga resultat över tid och trivs i sin skola.

Genom centrala och lokala satsningar och små rektorsenheter skapar vi likvärdighet och goda förutsättningar för ett nära ledarskap och ett brett kollegialt lärande. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 24 jan 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.