Mobility managementstrateg till Tyresö kommun

Mobility managementstrateg till Tyresö kommun

Vad vi gör och vill
Tyresö styr mot hållbara transporter och två av våra trafikmål är att vi ska vara klimatneutrala i trafiken 2030 och ha hållbara trafikmönster 2035! Vi söker en mobility managementstrateg som ska leda och fortsätta att utveckla Tyresös resa mot hållbara transporter.

På samhällsbyggnadskontorets avdelning för strategi och samhällsutveckling finns tre enheter för strategiskt arbete och utveckling. Vi vill göra skillnad och ligga steget före, fortsätta att utvecklas och vara i framkant för ett hållbart samhälle. Vi agerar alltid för att hitta den bästa möjliga lösningen för ett hållbart Tyresö. I Tyresö trivs nya tankar! Som mobility management-strateg på enheten för hållbarhet och mobilitet kommer du att ha en mycket viktig roll i att utveckla Tyresö hållbart, framkomligt, tillgängligt och trafiksäkert. På enheten finns även en trafikstrateg, hållbarhetsstrateg, landskapsarkitekt, kommunekolog och masshanteringstrateg. Vi ska inom kort även utöka med en GIS-strateg.

Om tjänsten
Vi söker en person som vill arbeta strategiskt med varierande mobility managementfrågor som bidrar till att utveckla Tyresö till en kommun med hållbara resesätt. Du ska vara vår specialist på området, och du kommer att arbeta tillsammans med kompetenta kollegor inom trafik-, miljö-, klimat- och samhällsbyggnadsområdet. Du kommer att arbeta med förstudier och strategiska planer så att våra politiker får bra beslutsunderlag och som våra kollegor sedan kan omsätta i projekt och drift. Vi jobbar även med konceptet testbäddar för att kunna prova nya idéer i mindre projekt innan vi utvärderar och skalar upp. Det kan vara ett mycket passande och spännande arbetssätt inom mobility managementområdet.

Du kommer att trivas hos oss om du vill göra skillnad. Hos oss får du en stimulerande arbetsplats där vi alla strävar framåt med våra medborgare i fokus. På samhällsbyggnadskontoret vågar vi testa nya arbetssätt och arbetar gränsöverskridande för att nå bästa resultat.

Tjänsten är en tillsvidareanställning men provanställning kan tillämpas. Vi håller till i relativt nya lokaler på Radiovägen 31 och har även flexplatser i kommunhuset i Tyresö centrum samt på vårt södermalmskontor.

Vi strävar efter att varje medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid samt ha goda möjligheter till personlig utveckling. Vi har flexibel arbetstid och som anställd erbjuds du subventionerad friskvård.

Vem är du?
Vi söker dig som har:

Samhällsplanerarutbildning, miljöstrategutbildning på högskola/universitet eller liknande, relevant utbildning, väl dokumenterad.

En bakgrund som mobility managemenststrateg/miljöstrateg/trafikplanerare/samhällsplanerare eller liknade. Flerårig arbetslivserfarenhet av mobility management/miljöstrategiskt arbete/strategisk trafikplanering/samhällsplanering.

God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska då tjänsten innebär kontakter med invånare och tjänstepersoner samt att skriva beslutsunderlag etcetera.

Som person är du resultat- och lösningsorienterad, kommunicerar öppet och tydligt och samarbetar för att nå bästa resultat. Du provar gärna nya idéer. Du inspirerar till delaktighet och uppmuntrar till nya tankar. Du har lätt för att hantera olika åsikter och trivs i mötet med andra människor. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan
Vill du bli Tyresös mobility managementstrateg? Då är du varmt välkommen med din ansökan senast den 8 augusti 2021.

Har du frågor är du välkommen att kontakta:

Enhetschef, Göran Norlin, goran.norlin@tyreso.se 08-578 297 80, 070-488 97 80

Strategisk trafikplanerare, Sofia Eneborg, sofia.eneborg@tyreso.se 08-578 293 68 (vecka 26)

Hållbarhetsstrateg, Felix Ockborn, felix.ockborn@tyreso.se 08-578 296 69 (vecka 30)

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer finner du här www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida https://www.tyreso.se
Sista ansökningsdag 8 aug 2021 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.