MiniMaria i Tyresö söker en vikarie

MiniMaria i Tyresö söker en vikarie

Vem trivs hos oss?

MiniMaria Tyresö är en öppenvårdsmottagning som vänder sig till ungdomar och unga vuxna upp till 20 år som har funderingar eller problem kopplade till alkohol eller droger. MiniMaria Tyresö är en samverkan mellan Tyresö kommun och Beroendecentrum Stockholm, Stockholms Läns Landsting. På Mini MariaTyresö arbetar idag två behandlare och en sjuksköterska. En av våra behandlare ska vara tjänstledig en period och vi söker därför en vikarie.

Som behandlare är du anställd av Socialförvaltningen och har din tillhörighet på Resursenheten. Resursenheten är enhet som erbjuder förebyggande och behandlande insatser till barn, ungdomar och deras familjer. Inom enheten jobbar vi bland annat med familjebehandling, träningsboenden, stöd till unga brottsutsatta, verkställighet av ungdomstjänst, MiniMaria, föräldrautbildningar samt vår öppna förskola. Våra lokaler ligger centralt i Tyresö och är lätta att nå med allmänna kommunikationer.

Om tjänsten
Du kommer att arbeta med behandling, rådgivning och information till ungdomar och deras anhöriga. Du kommer att ingå i ett team som består av ytterligare en behandlare och en sjuksköterska. Du kommer även i viss mån att arbeta utåtriktat i samarbete med andra befintliga resurser.

Tjänsten är ett vikariat på heltid, med tillträde 1 oktober 2020 eller enligt överenskomelse och pågår som längst till och med 31 juli 2021.

Vem är du?
Du är socionom eller har likvärdig beteendevetenskaplig utbildning. Du har goda kunskaper om riskbruk eller missbruk av alkohol och andra droger. Du har erfarenhet av att arbeta behandlande med ungdomar, deras familjer och nätverk.

För att lyckas i rollen som behandlare är det viktigt att du har lätt för att anpassa dig och ställa om utifrån föränderliga omständigheter. Som person är du trygg och stabil, samt har ett professionellt förhållningssätt. Du har lätt för att samarbeta med personer i din omgivning för att tillsammans nå bästa möjliga resultat, samtidigt som du har förmåga att driva arbetet framåt på ett självständigt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan
Låter det här som en tjänst för dig? Då är du välkommen med din ansökan senast den 6 augusti 2020.

Har du några frågor? Kontakta oss då via e-post.
Kontaktperson vecka 28-29;
Gruppledare; Inger Jönsson Nordqvist, inger.nordqvist@tyreso.se
Vecka 30;
Behandlare; Kristin Sjöstrand, kristin.sjostrand@tyreso.se
Vecka 31-32;
Behandlare; Maria Johansson, Maria.Johansson@tyreso.se

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer finner du här
Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss här trivs nya tankar!

Arbetsmarknads- och socialförvaltningens uppdrag är att på olika sätt hjälpa Tyresöbor som är i behov av extra stöd. Våra uppgifter omfattar bland annat barn- och ungdomsvården, missbruksvården, socialpsykiatri samt familjerätt och ekonomiskt bistånd till familjer och enskilda. Förvaltningen ansvarar dessutom för integration av nyanlända samt stöd och vägledning till personer som står utanför arbetsmarknaden.

Vi som arbetar här har alltid individen i fokus och samverkar för att uppnå bästa resultat. Som medarbetare hos oss gör du en viktig insats för samhället - och dina medmänniskor.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 6 aug 2020 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.