LSS-handläggare vuxna till Tyresö kommun

LSS-handläggare vuxna till Tyresö kommun

Tyresö kommun söker en engagerad LSS-handläggare för vuxna
En av våra kloka LSS-handläggare kommer sluta för att börja arbeta med annat och vi söker nu hennes efterträdare.

Vad vi gör och vill
Vi är ett glatt och engagerat gäng LSS-handläggare som trivs tillsammans. Vi arbetar empatiskt och professionellt med att handlägga ansökningar enligt LSS, men också enligt Socialtjänstlagen, från våra Tyresöbor som behöver stöd i sin dagliga livsföring. Målet är att de personer vi möter med stöd ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt.

Vi strävar efter att ha en bra arbetssituation där vi tycker om att gå till jobbet och där balansen mellan arbete och fritid är bra. Vi arbetar gemensamt med att utveckla vår verksamhet genom bland annat egen metodutveckling och extern juridisk handledning. Hos oss erbjuds du en stimulerande arbetsplats med goda kollegor där du som medarbetare får möjlighet att utvecklas och ta eget ansvar.

Om tjänsten
Som LSS-handläggare arbetar du med att handlägga ansökningar om LSS-insatser främst. Du handlägger nya ansökningar och gör nyprövningar. Vi är tre barnhandläggare och sex vuxenhandläggare på enheten, vi utökar även med en gruppledare från 2020. Vidare finns en koordinator som koordinerar boendefrågor och handlägger turbundna resor, riksfärdtjänst, färdtjänst, och sjuklöner. På enheten arbetar även två bostadsanpassningshandläggare. Vi har en verksamhetsutvecklare knuten till enheten.

Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid med tillträde från och med mars 2020 eller enligt överenskommelse.

Vem är du?
Du har socionomutbildning och gärna flerårig erfarenhet av utredningsarbete inom LSS eller socialtjänsten. Du har god datorvana, kan formulera dig väl i skrift och gärna ha körkort. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättning och erfarenhet av IBIC.

För att lyckas i rollen behöver du värdesätta ett nära samarbete med kollegor och känna dig trygg i att arbeta självständigt och i dialog med kollegor och chef. Du har lätt för att skapa förtroende, är lyhörd, vågar tänka i nya banor och har en drivkraft som gör att du får saker gjorda på ett effektivt och genomtänkt sätt.

Du har en empatisk förmåga, en helhetssyn på människan, är strukturerad, resultatorienterad och tydlig. Arbetet kräver att du är självgående, har god samarbetsförmåga med kollegor, chef och samverkansparter och kan formulera dig väl i text.

Välkommen med din ansökan
Låter det här som en tjänst för dig, då är du välkommen med din ansökan senast 31 januari 2020. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Har du några frågor? Kontakta oss via mail eller telefon:
Enhetschef Pernilla Lundström, pernilla.lundstrom@tyreso.se 08-578 290 15.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer finner du här

Tips! Enhetschef Pernilla Lundström medverkar i Socionompodden avsnitt 49 (finns där poddar finns).

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss här trivs nya tankar!

Förvaltningen för liv och hälsas uppdrag är att på olika sätt hjälpa Tyresöbor som är i behov av extra stöd. Våra uppgifter omfattar omsorg om äldre människor och människor med psykiska eller fysiska funktionsnedsättningar. I ansvarsområdet ingår även den kommunala hälso- och sjukvården, barn- och ungdomsvården, missbruksvården samt familjerätt och ekonomiskt bistånd till familjer och enskilda. Förvaltningen ansvarar dessutom för integration av nyanlända samt stöd och vägledning till personer som står utanför arbetsmarknaden. Vi som arbetar här har alltid individen i fokus och samverkar för att uppnå bästa resultat.

Som medarbetare hos oss gör du en viktig insats för samhället - och dina medmänniskor.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.