LSS-handläggare till Tyresö kommun

LSS-handläggare till Tyresö kommun

Tyresö kommun söker två engagerade LSS-handläggare
Till följd av studier och föräldraledigheter söker vi nu två engagerade LSS-handläggare till vår enhet, en till barnteamet och en till vuxenteamet.

Vad vi gör och vill
Vi är ett glatt och engagerat gäng LSS-handläggare som trivs tillsammans. Vi arbetar empatiskt och professionellt med att handlägga ansökningar enligt LSS, men också enligt Socialtjänstlagen, från våra Tyresöbor som behöver stöd i sin dagliga livsföring. Målet är att de personer vi möter, ska med stöd kunna leva ett så självständigt liv som möjligt.

Vi strävar efter att ha en bra arbetssituation där vi tycker om att gå till jobbet och där balansen mellan arbete och fritid är bra. Vi arbetar gemensamt med att utveckla vår verksamhet genom bland annat egen metodutveckling och extern juridisk handledning. Hos oss erbjuds du en stimulerande arbetsplats med goda kollegor där du som medarbetare får möjlighet att utvecklas och ta eget ansvar.

Om tjänsterna
Som LSS-handläggare arbetar du med att handlägga ansökningar om LSS-insatser och boendestöd enligt SoL. Du har ansvar för cirka 60 brukare och följer upp deras insatser, handlägger nya ansökningar och gör nyprövningar. Vi är sex vuxenhandläggare och tre barnhandläggare, vi har även en koordinator som koordinerar boendefrågor och handlägger riksfärdtjänst, färdtjänst och sjuklöner. På enheten arbetar även två bostadsanpassningshandläggare.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid med tillträde från och med årsskiftet.

Vem är du?
Du har socionomutbildning och flerårig erfarenhet av utredningsarbete inom LSS eller socialtjänsten. Du har god datorvana och körkort. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättning.

För att lyckas i rollen behöver du värdesätta ett nära samarbete med kollegor och känna dig trygg i att arbeta självständigt och dialog med kollegor och chef. Du har lätt för att skapa förtroende, är lyhörd, vågar tänka i nya banor och har en drivkraft som gör att du får saker gjorda på ett effektivt och genomtänkt sätt.

Du har en empatisk förmåga, en helhetssyn på människan, är strukturerad, resultatorienterad och tydlig. Arbetet kräver att du är självgående, har god samarbetsförmåga med kollegor, chef och samverkansparter och kan formulera dig väl i text.

Välkommen med din ansökan
Låter det här som en tjänst för dig, då är du välkommen med din ansökan senast 17 november. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Har du några frågor? Kontakta oss via mail eller telefon:

Enhetschef Pernilla Lundström, pernilla.lundstrom@tyreso.se 08-578 290 15.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer finner du här

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss här trivs nya tankar!

Förvaltningen för liv och hälsas uppdrag är att på olika sätt hjälpa Tyresöbor som är i behov av extra stöd. Våra uppgifter omfattar omsorg om äldre människor och människor med psykiska eller fysiska funktionsnedsättningar. I ansvarsområdet ingår även den kommunala hälso- och sjukvården, barn- och ungdomsvården, missbruksvården samt familjerätt och ekonomiskt bistånd till familjer och enskilda. Förvaltningen ansvarar dessutom för integration av nyanlända samt stöd och vägledning till personer som står utanför arbetsmarknaden. Vi som arbetar här har alltid individen i fokus och samverkar för att uppnå bästa resultat.

Som medarbetare hos oss gör du en viktig insats för samhället - och dina medmänniskor.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 17 nov 2019 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.