Lärare mot fritidshem

Lärare mot fritidshem

Om tjänsten
Strandskolan är en växande F-9 skola med 750 elever i en vacker skolbyggnad. Skolan har höga resultat och ligger i ett område med en enastående natur runt hörnet. Utifrån visionen "Vi ger våra barn rötter och vingar" erbjuder vi en utbildning där en trygg och stabil grund skapar de bästa förutsättningarna för att våga anta nya utmaningar och pröva sina vingar - att lära sig att lära.

Du kommer tillsammans med våra lärare och medarbetare i fritidshemmet att ansvara för att säkerställa att barnen har en stimulerande och utvecklande fritidsverksamhet. Vi storsatsar på fritidshemmet och söker dig med hela hjärtat i fritidsverksamheten och som vill vara aktiv i utvecklingsarbetet kring verksamhet och miljöer. Vi söker dig som vill vara med och utveckla morgondagens fritidshem.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med start 3 augusti 2020 eller enligt överenskommelse.

Vem är du?
Vi söker dig som är behörig och legitimerad lärare mot fritidshem. Det är meriterande om du har behörighet i något praktiskt-estetiskt ämne. Du har god samarbetsförmåga och har förmåga att skapa goda relationer med såväl barn som vuxna. Du har en helhetssyn på barns lärande och utveckling. Du är engagerad, initiativrik, positiv och flexibel. Du har god kännedom om barns olika förutsättningar och behov.

Vad vi gör och vill
Vi är en välfungerande skola med helhetssyn på både kunskaper och elever. Med höga och positiva förväntningar på både elever och medarbetare når vi framgång. Vi erbjuder ett utmanande och utvecklande arbete tillsammans med engagerade kollegor och elever. Med höga elevresultat jobbar vi aktivt med skolutveckling utifrån forskning och beprövad erfarenhet. Vi har kommit en bra bit på väg i användandet av digital teknik.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan, senast den 17 april 2020. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Har du frågor, kontakta biträdande.rektor Anna Löfgren på telefon eller mejl:
070-169 88 92 eller anna.lofgren@utb.tyreso.se

Fackliga kontaktpersoner:

Lärarnas Riksförbund: Jörgen Virensjö: jorgen.virensjo@utb.tyreso.se

Lärarförbundet: Lotta Hammarlund: lotta.hammarlund@utb.tyreso.se

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ligger i framkant när det gäller ett inkluderande arbetssätt och har ett arbetsklimat där medarbetare och elever kan växa och lyckas. Eleverna i våra skolor når höga resultat över tid och trivs i sin skola.

Genom centrala och lokala satsningar och små rektorsenheter skapar vi likvärdighet och goda förutsättningar för ett nära ledarskap och ett brett kollegialt lärande. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 17 apr 2020 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.