Lärare med specialpedagogisk kompetens till gymnasiesärskolan

Lärare med specialpedagogisk kompetens till gymnasiesärskolan

Vad vi gör och vill
Tyresö gymnasium är ett yrkesgymnasium med lokalintegrerad särskola. Vi har nationella yrkesprogram, introduktionsprogram och Second Chance School. Sammanlagt går ca 500 elever på skolan. På gymnasiesärskolan går just nu 30 elever uppdelat på olika program; individuella programmet samt två nationella program.

På nationella programmen studerar eleverna teoretiska och praktiska ämnen som de förväntas ha användning för i arbetslivet. Vi har två olika program; fastighet, anläggning och byggnation samt hälsa, vård och omsorg. Vi utgår från elevens förutsättningar och sätter upp individuella och realistiska mål för studierna. Vår miljö är lugn och stödjande. Vår ambition är att förbereda eleverna för vuxen- och samhällslivet och samtidigt stärka elevernas självkänsla och identitet. Arbetsplatsförlagt lärande ingår i utbildningen.

Fastighet, anläggning och byggnation är ett yrkesinriktat program på gymnasiesärskolan. Efter avslutat program ska eleverna ha kunskaper för arbete med till exempel tillsyn, underhåll och reparationer när det gäller fastigheter och anläggningar såväl utomhus som inomhus.

Hälsa, vård och omsorg är ett yrkesinriktat program på gymnasiesärskolan. Efter avslutat program ska eleverna ha kunskaper för arbete till exempel inom fritids- och friskvårdssektorn, äldreomsorgen och förskola.

Om tjänsten
Du kommer undervisa elever med intellektuell funktionsvariation i de gymnasiegemensamma ämnena på ovanstående nationella program. Totalt sett går ca 15 elever på programmen och du kommer samarbeta tätt med andra lärare och elevassistenter. Du är mentor till ca 6 elever och det innebär samarbete med vårdnadshavare/god man, habilitering och ibland andra myndigheter. Det kan även ingå i tjänsten att undervisa på till exempel introduktionsprogrammen utifrån den ämneskompetens och behörighet du besitter.

Vem är du?
Krav:
  • Lärarlegitimation med bred ämneskompetens, inriktning språk och SO
  • Dokumenterad undervisningserfarenhet av målgruppen
Meriterande:
  • Specialpedagog/lärarkompetens med inriktning mot gymnasiesärskolan (färdig eller påbörjad utbildning)
  • Kunskap inom digitala verktyg
  • Utbildning i lågaffektivt bemötande
  • Erfarenhet av arbete inom gymnasiesärskolan
Vi söker dig som är bra på att arbeta med människor och visar förståelse för olikheter. Du är van vid pedagogisk dokumentation som en metod för att öka medvetenheten om det egna arbetet och utvärderar ständigt din undervisning och reflekterar över förhållningssätt och lärprocesser. Du använder IKT och ser modern teknik som ett självklart val i undervisning och kommunikation. Du skapar en trygg och positiv atmosfär omkring dig och främjar kreativa och inkluderande lärmiljöer. Social och kommunikativ förmåga värderas högt.

Välkommen med din ansökan
Låter det här som tjänsten för dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 29 april 2019, urval och intervjuer sker löpande.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande rektor Linda Seman, tel. 08-578 299 48.

Fackliga representanter nås vi kommunens växel: 08-578 291 00.

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss här trivs nya tankar!

Förvaltningen för liv och hälsa ansvarar för gymnasie- och vuxenutbildning, bibliotek, fritidsgårdar samt konst- och kulturarrangemang. I vårt uppdrag ingår också naturskola, kulturskola, föreningsstöd och drift av idrotts- och fritidsanläggningar. Verksamheterna bidrar till utveckling, delaktighet och meningsfull fritid för våra medborgare. Vi som arbetar här har alltid individen i fokus och samverkar för att uppnå bästa resultat.

Som medarbetare hos oss skapar du mervärde och livskvalitet för Tyresöborna.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 29 apr 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.