Lärare i trä-och metallslöjd

Lärare i trä-och metallslöjd

Lärare i trä-och metallslöjd

Nyboda skola, som är en modern mötesplats för lärande, ligger endast 20 minuter från Gullmarsplan i Stockholm. Här har vi varit sedan skolan som nybyggd togs i bruk hösten 2012 och här ryms elever från åk 4-9. Vi har musik-, idrotts- och teknikklasser och klasser utan profil. Här finns också en grundsärskola för åk 7-9. Till skolan kommer också elever från andra skolor för att ha hemkunskap, musik, språkval och slöjd. Kompetent personal, ljusa, rymliga och välutrustade lokaler och digitala verktyg stödjer vår mission att i det lärande mötet skapa förutsättningar för varje individs potential och särart.

Tillsammans skapar vi framtiden!

Om tjänsten
Vi söker lärare i trä- och metallslöjd, med tillträde i augusti 2019. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 80-100% under förutsättning att du har lärarlegitimation för att undervisa i år 4-9. Har du ännu inte fått din legitimation är tjänsten tidsbegränsad på samma omfattning. I tjänsten ingår mentorskap.

Till din hjälp finns en stor, fin och välutrustad sal på Nyboda skola, där bara du har din undervisning. På skolan arbetar ytterligare en lärare i trä- och metallslöjd, i salen bredvid, och två lärare i textilslöjd, så det finns kollegor att samarbeta med. I undervisningen har du elever från årskurs 3-5 som kommer till Nyboda skola från Fårdala skola i Tyresö, och/eller elever i år 4-9 från Nyboda skola.

Vem är du?
Du är legitimerad lärare men lärarexamen i slöjd eller är under sådan utbildning samt har erfarenhet av att arbeta med ämnet slöjd. Du har intresse och erfarenhet av att arbeta med modern teknik/digitala verktyg och du har kompetens och intresse för att arbeta med olika tekniker, material och slöjdarter. Din undervisning är tydlig och strukturerad och lämnar utrymme för elevers kreativitet.

Det är viktigt att du ser goda relationer med elever och vårdnadshavare som en naturlig del av ditt arbete och du kan skapa engagerande lärmiljöer utifrån ett tydligt och lågaffektivt ledarskap. Du har en positiv grundsyn och tror på varje individs vilja att utvecklas och lära. Du har höga förväntningar på eleverna och du har en förmåga att möta olika elevers behov för att kunna stötta dem i deras utveckling. Du vill göra skillnad. Du är prestigelös och lösningsfokuserad, en tydlig ledare i klassrummet och du förstår nyttan av att arbeta i ett team och lära tillsammans.

Välkommen med din ansökan
Låter det här som tjänsten för dig, då är du välkommen med din ansökan så snart som möjligt men senast den 1 augusti 2019. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Vill du veta mer om oss? Se Nybodas hemsida, Facebooksida eller Instagramkonto

Har du frågor eller funderingar så hör av dig till oss:
Biträdande rektor Nyboda skola, Anneli Eriksson: anneli.eriksson@tyreso.se, 08-578 293 88

Fackliga representanter når du via kommunens växel: 08-578 291 00.

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ligger i framkant när det gäller ett inkluderande arbetssätt och har ett arbetsklimat där medarbetare och elever kan växa och lyckas. Eleverna i våra skolor når höga resultat över tid och trivs i sin skola.

Genom centrala och lokala satsningar och små rektorsenheter skapar vi likvärdighet och goda förutsättningar för ett nära ledarskap och ett brett kollegialt lärande. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 3 aug 2019 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.