Lärare i slöjd

Lärare i slöjd

Nu söker vi en engagerad lärare i slöjd som vill utveckla och utvecklas tillsammans med oss!

Strandskolan är en växande F-9-skola med 750 elever i en vacker skolbyggnad. Skolan har höga resultat och ligger i ett område med en enastående natur runt hörnet. Utifrån visionen "Vi ger våra barn rötter och vingar" erbjuder vi en utbildning där en trygg och stabil grund skapar de bästa förutsättningarna för att våga anta nya utmaningar och pröva sina vingar - att lära sig att lära.

Vi är en välfungerande skola med helhetssyn på både kunskaper och elever. Med höga och positiva förväntningar på både elever och medarbetare når vi framgång. Vi erbjuder ett utmanande och utvecklande arbete tillsammans med engagerade kollegor och elever. Med höga elevresultat jobbar vi aktivt med skolutveckling utifrån forskning och beprövad erfarenhet. Vi har kommit en bra bit på väg i användandet av digital teknik. Läsåret 2019/20 satsar vi ytterligare på lektionsdesign, rörelse och digitala verktyg.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla morgondagens skola. Här får du stort förtroende från ledningen och stora möjligheter att utvecklas i din lärarroll. Du kommer att undervisa i slöjd.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse.

Vem är du?
Vi söker dig som är legitimerad lärare i slöjd. Vi ser gärna att du är kreativ, öppen för idéer, flexibel och samarbetsvillig samt är väl förtrogen med att arbeta ämnesövergripande eftersom skolan är en tema- och projektskola. Formativ bedömning och inkludering är en viktig del i skolans verksamhet.

Du ser skolutveckling och att arbeta utifrån aktuell forskning som en naturlig del av ditt arbete. Ditt ledarskap är tydligt och du har ett varmt hjärta för eleverna och brinner för att utmana både dig själv och dem.

Vad vi gör och vill
Vi är en skola som har ett starkt fokus på att ständigt utveckla och förbättra undervisningen. Varje pedagog behöver en stor verktygslåda för att kunna erbjuda en framgångsrik varierad undervisning.

Vi deltar även i ett Ifous-projekt kring matematikämnet och programmering. Vi arbetar 1:1 i årskurs 4-9 och vi utvecklar just nu en Maker Space-miljö med utgångspunkt från slöjden. Vi har en plan för digitalisering för att utveckla användandet av de digitala verktygen i undervisningen i ett kollegialt lärande. Vi tycker skapande och kreativitet är viktigt och kommer framöver att fortsätta utveckla de estetiska lärprocesserna.

Välkommen med din ansökan!
Varmt välkommen med din ansökan, dock senast den 17 april 2020. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.

Har du frågor? Kontakta oss då via telefon eller e-post.
Biträdande rektor Louise Friberg; 08-578 297 72 eller louise.friberg@tyreso.se

Fackliga kontaktpersoner: Jörgen Virensjö, Lärarnas riksförbund, jorgen.virensjo@utb.tyreso.se

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ligger i framkant när det gäller ett inkluderande arbetssätt och har ett arbetsklimat där medarbetare och elever kan växa och lyckas. Eleverna i våra skolor når höga resultat över tid och trivs i sin skola.

Genom centrala och lokala satsningar och små rektorsenheter skapar vi likvärdighet och goda förutsättningar för ett nära ledarskap och ett brett kollegialt lärande. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 17 apr 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.