Lärare i fritidshem till Kumla skola

Lärare i fritidshem till Kumla skola

Vad vi gör och vill
Kumla skola är en F-9-skola där 840 elever och 100 vuxna arbetar tillsammans. Skolan ligger i ett lugnt område där trivseln hos både elever och personal är hög. Vi har en hög ambitionsnivå och det är viktigt för oss att eleverna utvecklas så långt de kan och att tiden de är på Kumla blir ett positivt minne för livet. Under detta läsår har skolans lärare deltagit i Läslyftet medan fritidshemspersonalen arbetat vidare kring att arbeta med elever i behov av särskilt stöd utifrån en tidigare fortbildningssatsning i kommunen. Nästa läsår kommer vi att satsa på att utveckla samarbetet mellan fritids och skola samt arbeta med kollegial fortbildning utifrån Skolverkets fritidshemsmodul "Fritidshemmets uppdrag". I Tyresö kommun pågår även ett arbete med att gemensamt utveckla fritidshemmen i kommunen.

Om tjänsten
Vi söker nu en legitimerad lärare i fritidshem eller fritidspedagog. Du kommer att ansvara för undervisningen i fritidshemmet i ditt årskursteam. Som medarbetare på vårt fritidshem ska du bidra till att säkerställa att barnen har en stimulerande och utvecklande fritidshemsverksamhet.

På Kumla skola leder fritidshemmets pedagoger skolgårdsaktiviteter under raster och på fritidstid. Vi söker därför dig som har erfarenhet av och kan bidra till att utveckla en skolgård som sjuder av varierade aktiviteter och där du med engagemang och glädje deltar i leken. Under skoltid är du knuten till en årskurs och är då ett stöd under lektionstid i en klass för att bidra till ökad kvalité i undervisningen och för att alla elever ska lyckas. Du kommer att ha ett nära samarbete med övrig personal där ni varje vecka kommer att mötas med såväl alla pedagoger i årskursen som med fritidshemmets pedagoger på hela skolan. Nästa läsår kommer vi att satsa på att utveckla samarbetet mellan fritids och skola samt på kompetensutveckling för all personal i fritidshemmet, med fokus på läroplanen. Du som fritidslärare kommer att ha en viktig roll i att driva denna utveckling framåt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. Tillträde 10 augusti eller enligt överenskommelse.

Vem är du?
För den här tjänsten krävs det att du har en examen som lärare i fritidshem eller som fritidspedagog samt legitimation. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av yrket. För oss är fritidsverksamheten viktig för att våra elever ska ha en trygg och utvecklande miljö under hela dagen och därför är det viktigt att du som fritidslärare är professionell och drivs av att utveckla verksamheten. Vi söker dig som är väl insatt i fritidshemmets läroplan och kunskapsmål samt kan omsätta det i praktiken.

Du är en tydlig, och trygg ledare som lägger vikt vid att skapa arbetsro och fungerande rutiner. Du har ett positivt förhållningssätt och en god samarbetsförmåga. Du är flexibel och lösningsinriktad samt kan skapa trygghet och goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.

Välkommen med din ansökan
Låter det här som tjänsten för dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 5 juni 2020, urval och intervjuer sker löpande. Vill du veta mer om oss kan du besöka vår hemsida http://www.tyreso.se/kumla

Kontaktperson: Anniqa Löfberg, biträdande rektor, 08-578 271 02/anniqa.lofberg@tyreso.se

Fackliga kontaktpersoner:
Lärarnas riksförbund: Håkan Emmer Granqvist, e-post: hakan.granqvist@utb.tyreso.se
Lärarförbundet: Clara Schedvin, e-post: clara.schedvin@utb.tyreso.se

Barn- och utbildningsförvaltningen
Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ansvarar för hela utbildningskedjan - från förskola till vuxenutbildning. Vi ligger i framkant när det gäller ett inkluderande arbetssätt och har ett arbetsklimat där medarbetare, barn och elever kan växa och lyckas. Gemensamt för alla våra verksamheter är helhetstänk, likvärdighet och ett nära pedagogiskt ledarskap. Tillsammans skapar vi en utbildning för var och en.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.