Lärare i en/sv åk 4-6

Lärare i en/sv åk 4-6

Nu söker vi en engagerad SO/SV-lärare som vill utveckla och utvecklas tillsammans med oss!

Strandskolan är en växande F-9-skola med 735 elever i en vacker skolbyggnad. Skolan har höga resultat och ligger i ett område med en enastående natur runt hörnet. Utifrån visionen "Vi ger våra barn rötter och vingar" erbjuder vi en utbildning där en trygg och stabil grund skapar de bästa förutsättningarna för att våga anta nya utmaningar och pröva sina vingar - att lära sig att lära.

Vi är en välfungerande skola med helhetssyn på både kunskaper och elever. Med höga och positiva förväntningar på både elever och medarbetare når vi framgång. Vi erbjuder ett utmanande och utvecklande arbete tillsammans med engagerade kollegor och elever. Med höga elevresultat jobbar vi aktivt med skolutveckling utifrån forskning och beprövad erfarenhet. Vi har kommit en bra bit på väg i användandet av digital teknik. Läsåret 2018/2019 satsar vi ytterligare på språkutvecklande arbetssätt, rörelse och digitala verktyg.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla morgondagens skola. Här får du stort förtroende från ledningen och stora möjligheter att utvecklas i din lärarroll. Du kommer att undervisa i svenska och engelska i åk 4-6.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse.

Vem är du?
Vi söker dig som är legitimerad en/sv-lärare för åk 4-6. Vi ser gärna att du är kreativ, öppen för idéer, flexibel och samarbetsvillig samt är väl förtrogen med att arbeta ämnesövergripande eftersom skolan är en tema- och projektskola. Formativ bedömning och inkludering är en viktig del i skolans verksamhet.

Du ser skolutveckling och att arbeta utifrån aktuell forskning som en naturlig del av ditt arbete. Ditt ledarskap är tydligt och du har ett varmt hjärta för eleverna och brinner för att utmana både dig själv och dem.

Vad vi gör och vill
Vi är en skola som har ett starkt fokus på att ständigt utveckla och förbättra undervisningen. Varje pedagog behöver en stor verktygslåda för att kunna erbjuda en framgångsrik varierad undervisning. Vår skola växer i elevantal och vi kommer under kommande år att behöva rekrytera flera stjärnpedagoger.

I år deltar våra lärare antingen i specialpedagogiska lyftet eller i läslyftet. Samtliga lärare har deltagit i en fortbildning gällande "Bedömning För Lärande". Vi deltar även i ett Ifous-projekt kring matematikämnet och programmering. Vi arbetar 1:1 i årskurs 4-9 och vi utvecklar just nu en Maker Space-miljö med utgångspunkt från slöjden. Vi har en plan för digitalisering för att utveckla användandet av de digitala verktygen i undervisningen i ett kollegialt lärande. Vi tycker skapande och kreativitet är viktigt och kommer framöver att fortsätta utveckla de estetiska lärprocesserna.

Välkommen med din ansökan!
Varmt välkommen med din ansökan, dock senast den 25 januari. Intervjuer sker löpande under ansökningsperioden.

Har du frågor, kontakta biträdande rektor Louise Friberg på telefon eller mejl:
08-578 297 72 eller louise.friberg@tyreso.se

Fackliga kontaktpersoner: Anna-Karin Nylander, Lärarnas riksförbund, tel. 070-169 84 30

Tyresö kommun är nära. Nära storstad, natur, skärgård och medborgarna. Endast 20 minuter från Gullmarsplan finns denna arbetsplats som präglas av ett stort engagemang och samarbetsvilja. Du som uppskattar att göra skillnad i människors vardag har stora möjligheter att trivas här.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ligger i framkant när det gäller ett inkluderande arbetssätt och har ett arbetsklimat där medarbetare och elever kan växa och lyckas. Eleverna i våra skolor når höga resultat över tid och trivs i sin skola.

Genom centrala och lokala satsningar och små rektorsenheter skapar vi likvärdighet och goda förutsättningar för ett nära ledarskap och ett brett kollegialt lärande. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 31 jan (8 dagar kvar)