Kommunstrateg till Tyresö kommun

Kommunstrateg till Tyresö kommun

Vi söker en kommunsstrateg som vill vara med att förbättra styrningen i kommunen och utveckla ett arbetssätt som stödjer en framgångsrik förbättringskultur!

Vad vi gör och vill
Tyresö kommuns utvecklingstakt är hög och vi har en stark ambition att uppnå vår vision. Genom att ta vara på våra medarbetares tankar och idéer som står för förbättringar och utveckling gör vi skillnad i våra medborgares vardag. I Tyresö kommun trivs nya tankar.

I dagsläget är Tyresö kommun ekonomi är ansträngd vilket gör att vi behöver arbeta smartare. Med ny ledning i spetsen satsar vi på att utveckla våra processer och arbetsuppgifter till mer effektiva och moderna arbetssätt. För att varje medarbetare ska kunna bidra med idéer och utveckling till smartare och effektivare arbetssätt är det viktigt att ha tydliga mål, mål som i sin tur bidrar till att vi uppnår vår vision. Vi satsar på att ta fram en tydligare och sammanhängande måldelningskedja från målen i kommunplanen, via målen i nämnd- och förvaltningsplaner, hela vägen ut till den enskilda medarbetarens mål.

Vi inför nu en ny tjänst som kommunstrateg med uppdraget att utveckla Tyresö kommuns måldelnings- och uppföljningsprocess samt utveckla standardiserade metoder och processer för att kommunen ska arbeta med ständiga förbättringar på ett strukturerat, standardiserat och engagerat sätt som samtidigt skapar delaktighet.

Om tjänsten
Som kommunstrateg levererar du ett modernt och effektivt stöd till kommundirektören. Du är en nyckelperson i arbetet med att bygga upp och förbättra styrningen i kommunen samt utveckla ett arbetssätt som stödjer en förbättringskultur där alla medarbetare känner sig delaktiga i utvecklingen. Uppdraget innefattar att;
  • utveckla Tyresö kommuns måldelningsprocess för att säkerställa att kommunen har en sammanhängande måldelningskedja
  • arbetar med att formulera övergripande mål och ta fram lämpliga indikatorer till dessa mål
  • utveckla och implementera metoder för kommunen att arbeta med ständiga förbättringar på ett strukturerat och standardiserat sätt
  • arbeta proaktivt för förankring av nya arbetssätt
  • stötta verksamheterna i införande av nya arbetsmetoder
  • ansvarar tillsammans med ekonomichefen för att de strategidagar som genomförs tillsammans med kommunens politiker
Du arbetar nära kommundirektör och ekonomichef samt är medlem i kommunledningsgruppen. Tjänsten är placerad i kommunstyrelseförvaltningen och rapporterar till kommundirektör.

Vem är du?
Du har en högskoleexamen inom ekonomi, beteendevetenskap eller liknande inriktning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har arbetat inom politisk styrd verksamhet med styrprocessarbete, i synnerhet med måldelning och uppföljning, samt arbetat med förändringsledning med fokus på ständiga förbättringar. Självklart har du god vana av att dokumentera processer skriftligen samt god vana att arbeta på ett strukturerat sätt. Vidare har du stor erfarenhet av att förmedla budskap på ett positivt sätt. Har du arbetat som ledare på strategisk nivå ser vi det som meriterande.

Du är en självgående person som tänker strategiskt, långsiktigt och har förmåga att se kommunorganisationen ur ett helhetsperspektiv. Utifrån uppsatta mål tar du initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat samt förblir motiverad trots eventuella bakslag. Du är övertygande och har förmåga att skapa engagemang och delaktighet. För att nå framgång förstår du vikten av goda relationer och samarbeten.

Vi erbjuder dig
Du har en tillmötesgående och prestigelös kultur. Våra medarbetare ger ledarskapet ett gott betyg och känner sig delaktiga. Här hittar du kollegor som drivs av utvecklingsvilja och handlingskraft. Vill du göra skillnad i människors vardag har du stora möjligheter att trivas här.

För att lyckas i våra uppdrag agerar vi efter våra värdeord; resultat, dialog, engagemang, helhetssyn, mod och tillit. Värdeorden är vår kompass i hur vi agerar i förhållande till vårt uppdrag, våra arbetsuppgifter och i relationen till de människor vi möter i arbetet. Tillsammans skapar vi en stimulerande arbetsplats där varje medarbetare får möjlighet att utvecklas och ta ansvar.

Vi vill att varje medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid. Vi tillämpar årsarbetstid vilket ger möjlighet till flexibla arbetstider. Som anställd inom Tyresö kommun erbjuds du självklart subventionerad friskvård.

Välkommen med din ansökan
Välkommen med din ansökan senast 20 januari 2020.

Har du frågor kring tjänsten? Kontakta kommundirektör Stefan Hollmark på 08-578 291 29 eller Stefan.Hollmark@tyreso.se

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer finner du här

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Organisation & ledning, Organisationsutveckling, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 20 jan 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.