Hej bostadskonsulent!

Hej bostadskonsulent!

Vi söker en bostadskonsulent med höga ambitioner som vill vara med och utveckla Tyresö kommuns arbete kring boendefrågor och vräkningsförebyggande arbete!
Vad vi gör och vill
Vi satsar på en nystartad boendegrupp som ska arbeta nära våra klienter som har boendeinsatser såsom träningslägenheter och försökslägenheter samt med de som har förlorat eller riskerar att förlora sitt boende. Det här är en ny satsning inom Tyresö kommun så nu söker vi dig som vill vara med att starta och utveckla vår bogrupp!

Organisatoriskt kommer du att tillhöra försörjningsstödsenheten vilken är en del av Individ och familjeomsorgen i Tyresö. Enheten består idag av totalt 14 personer och utökas nu med en boendegrupp som skall bestå av två bostadskonsulenter och två socialsekreterare. Gruppen skall jobba som ett nära team med frågor som rör boende och vräkningsförebyggande arbete.

Om tjänsten
Inom socialförvaltningen finns redan en bostadskonsulent som nu behöver en engagerad kollega. Som bostadskonsulent arbetar du med olika frågor som gäller boende; det handlar främst om uppföljning av försöks- och träningslägenheter, vräkningsförebyggande arbete, uppföljning av olika störningar i boendet, motivering till att söka skuldsanering m.m. Du kommer att ingå i en bogrupp och arbeta tätt med dina närmaste kollegor.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som delas med Tyresö bostäder, och du arbetar 50% på varje ställe. Detta för att främja samarbetet mellan kommunen och vår största hyresvärd.

Vem är du?
Du har minst två års erfarenhet av att arbeta med hyresjuridik och bostadssociala frågor, antingen inom kommun eller hos bostadsbolag. Du är van vid att ha kontakt med personer som befinner sig i en utsatt situation och har förmåga att ge dem ett gott bemötande. Du har goda kunskaper inom samtalsmetodik. Utbildning/erfarenhet inom ekonomisk rådgivning ses som meriterande. Även erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är en fördel.

Du är strukturerad och tycker om att arbeta självständigt. Du har ett professionellt förhållningssätt. Du är bra på att skapa positiva möten och är lösningsfokuserad. Du är ansvarsfull och kan hantera det som ingår i begreppet sekretess. Då en stor del av arbetat handlar om att möta människor i utsatta situationer är det viktigt att du är tydlig och kommunikativ. Det är av samma anledning ytterst viktigt att du är lugn, trygg och förtroendeingivande.

Välkommen med din ansökan
Vi ser fram emot din ansökan, senast 23 september.

Har du frågor om tjänsten? kontakta Sofia Lidén, enhetschef på försörjningsstödsenheten, telefon; 08-578 294 22

Fackliga kontaktpersoner nås via kommunens växel, telefon; 08-578 291 00

Tyresö kommun är nära. Nära storstad, natur, skärgård och medborgarna. Endast 20 minuter från Gullmarsplan finns denna arbetsplats som präglas av ett stort engagemang och samarbetsvilja. Du som uppskattar att göra skillnad i människors vardag har stora möjligheter att trivas här.

Socialförvaltningens uppdrag är att på olika sätt hjälpa Tyresöbor som är i behov av extra stöd. Våra uppgifter omfattar omsorg om äldre människor och människor med psykiska eller fysiska funktionsnedsättningar.

I ansvarsområdet ingår också den kommunala hälso- och sjukvården, barn- och ungdomsvården samt missbruksvården. Familjerätt, ekonomiskt bistånd till familjer och enskilda samt familjerådgivning hör också till förvaltningens uppgifter. Som anställd hos oss gör du en viktig insats för samhället - och dina medmänniskor.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 23 sept (2 dagar kvar)