HR-specialist med inriktning mot ledarutveckling

HR-specialist med inriktning mot ledarutveckling

Gillar du att tänka nytt och motiveras av vara med och utveckla och förbättra?

Vem trivs hos oss?
Ett av Tyresö kommuns fyra övergripande mål är "Motiverade medarbetare hos Sveriges bästa offentliga arbetsgivare". Vi är övertygande om detta är nyckeln till att våra invånare i kommunen får bra service och tjänster. För att ta tillvara våra medarbetares potential behöver de ges ett stort förtroende och ansvar samt möjlighet att påverka och förbättra hur vi arbetar. Vi behöver också ha engagerade ledare som skapar förutsättningar för alla medarbetare att vara motiverade, delaktiga och vågar tänka nytt.

Det är utifrån detta mål och dessa förutsättningar som vi på HR verkar och hela tiden utvecklar vårt strategiska samt operativa HR-stöd. Visst låter det spännande och som ett drömuppdrag för HR?

Om tjänsten
Som HR-specialist kommer du att arbeta både strategiskt och operativt. Du stödjer organisationens chefer inom hela HR-området men har ett eget ansvarsområde där du är den som har spetskompetens och är drivande i att utveckla och förbättra.

Vi söker nu en HR-specialist med inriktning ledarutveckling som kommer vara med och bygga upp kommunens chef- och ledarutvecklingsinsatser. Arbetet sker gemensamt med kollegorna på HR och även andra intressenter. Tyresö kommun håller på och utvecklar sitt styr- och ledningssystem där måldelning och motivation står i fokus. För att möjliggöra denna förflyttning så behöver våra chefer erbjudas stöd och utvecklingsinsatser i olika delar av sitt uppdrag. Vi behöver ha ett ledarskapsstöd som riktar sig till både potentiella, nya och erfarna chefer. Det är viktigt att vi har ett tydligt syfte med alla våra insatser, att vi följer upp att de skapar värde och bidrar till förbättringar!

Förutom att arbeta med ledarutveckling så är du även delaktig i andra utvecklingsuppdrag, t ex inom attraktiv arbetsgivare samt kompetensförsörjning. För oss är det viktigt att vi arbetar tillsammans inom HR och fokuserar på helheten och hur våra processer interagerar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vem är du?
Du har akademisk utbildning, företrädesvis från personalvetarprogrammet, alternativt annan likvärdig utbildning och erfarenhet. Du har flerårig erfarenhet av att ha arbetat och ansvarat för att ta fram organisationsövergripande utvecklingsinsatser för chefer och ledare utifrån forskningsbaserade ledarskapsteorier samt utifrån organisationens styr- och ledningssystem. Detta innebär identifiera behov, förankra, planera, genomföra och följa upp olika utvecklingsinsatser för chefer och ledare. Du har praktisk erfarenhet av genomförande, t ex i form av utbildningar för chefer samt grupputveckling. Med din erfarenhet av projektledning kan du leda kommunövergripande utvecklingsprojekt.

Du är aktiv i omvärldsbevakning, är väl insatt i utvecklingen av dina ansvarsområden och har förmåga att analysera ny information och omsätta den i handling, allt med ett "agilt mindset". Ny teknik intresserar dig och du tillvaratar möjligheter till digitalisering och effektivisering.

Som person uppskattar du samarbete och har lätt för att skapa förtroende. Du är lyhörd och ditt engagemang gör att du får saker gjorda på ett effektivt och genomtänkt sätt.

Vad vi gör och vill
HR-avdelningen inom Tyresö kommun består av två enheter, HR samt lön och leds av HR-direktören. Avdelningen präglas av en god och hjälpsam kultur där vi utvecklar, förbättrar och gör skillnad tillsammans.

Inom HR-enheten arbetar sju HR-specialister, en HR-administratör samt en förhandlingschef. Vi är en nytänkande och proaktiv HR-funktion som stödjer kommunens utveckling mot uppsatta mål och som är mycket uppskattad av organisationen. Vi stöttar våra ca 140 chefer så att de står väl rustade för nuvarande och framtida utmaningar. För oss är det viktigt att både ha roligt på jobbet och att ha en god balans mellan arbete och fritid. Vi är just nu inne i en spännande utvecklingsresa både inom kommunen och inom HR där vi fokuserar på måldelning, attraktiv arbetsgivare samt ledar- och medarbetarutveckling!

Välkommen med din ansökan
Låter det här som en tjänst för dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 3 december 2020. Har du några frågor är du välkommen att kontakta HR-direktör Maria Blom på maria.blom@tyreso.se.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer hittar du här; www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll HR & Personal, Utbildning & Personlig utveckling
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida https://www.tyreso.se
Sista ansökningsdag 3 dec 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.