HR-administratör till Tyresö kommun

HR-administratör till Tyresö kommun

Vill du ha en viktig roll i ett drivet HR-team? Välkommen att söka dig till oss!

Vem trivs hos oss?
"Jag har mycket frihet under ansvar att strukturera och administrera HR-avdelningens arbete. På avdelningen är vi alltid öppna för nya idéer och jag får ta mycket egna initiativ i att utveckla våra administrativa processer. Energin och samarbetet vi har på HR-avdelningen gör att det alltid känns roligt att gå till jobbet!"
Tove Andersén, HR-koordinator

Vad erbjuder vi?
Hos oss blir du en del i ett engagerat och drivet HR-gäng som kommer att bestå av sju HR-specialister, HR-administratör, förhandlingschef, studentmedarbetare och HR-chef. Vi ansvarar tillsammans för att stötta kommunens ca 140 chefer i alla typer av HR-frågor samt implementera, utveckla och driva HR-processer och projekt där varje medarbetare har sina ansvarsområden. Som HR-administratör kommer du främst att vara ett stöd till våra HR-specialister men också till chefer i organisationen. Ditt övergripande ansvar är att se till att vi har effektiv administration som stödjer våra processer och arbetssätt. Dina arbetsdagar kommer att innehålla varierande arbetsuppgifter där du löpande kommer att:
  • bevaka, besvara och fördela e-post som inkommer HR-enhetens gemensamma inkorg,
  • underhålla HR-enhetens sidor på intranätet,
  • hantera utbildnings- och rekryteringsadministration,
  • Ta fram och lägga in uppgifter i ärendehanteringsystem och besvara inkommande begäran om allmän handling,
  • ta fram statistik
  • koordinera och praktiskt planera/förbereda kommunens chefsdagar
Utöver nämnda arbetsuppgifter kommer du att vara ett administrativt stöd i avgränsade projekt, så som exempelvis medarbetarundersökning och ledarutvecklingsprogram. Rollen som HR-administratör är ny och helt avgörande för att HR-enhetens processer ska fungera på ett effektivt sätt. Med tiden kommer du att ta mycket egna initiativ för att utveckla, kvalitetssäkra och effektivisera våra administrativa rutiner och processer.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vem är du?
Vi söker dig som har erfarenhet av administrativt arbete och trivs i en administrativ roll. Har du dessutom ett genuint intresse för HR-frågor samt tidigare kommit i kontakt med rekryteringsadministration ser vi det som meriterande. För att lyckas i den här rollen är det viktigt att du har en naturlig fallenhet för att strukturera och organisera, som gör att du arbetar på ett genomtänkt och effektivt sätt. Du behöver vara snabblärd samt, utöver goda kunskaper i officepaktetet, ha mycket lätt för att arbeta i och snabbt sätta dig in i nya systemverktyg.

Ditt arbete kommer innebära en hel del kontakt med chefer och andra medarbetare i organisationen, både inom och utom avdelningen, varför det är viktigt att du är duktig på samt känner dig trygg i att kommunicera och formulera dig, både muntligt och skriftligt. Du värdesätter ett nära samarbete med kollegor men känner dig samtidigt trygg i att arbeta självständigt. Eftersom ditt arbete kommer innebära många olika och varierande arbetsuppgifter är det viktigt att du har förmåga att planera och prioritera.

Som person är du lösningsfokuserad, flexibel, prestigelös samt har en god känsla för service och är inte rädd för att ta egna initiativ. Du har ett öga för detaljer men även lätt för att se helhetsperspektivet och hur ditt arbete bidrar till helheten.

Välkommen med din ansökan!
Kan du vara vår nya kollega? Då ser vi fram emot din ansökan, senast 18 november. Urval kan komma att ske löpande. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jonas Jansfors, HR-chef, tel 08-578 293 01 eller jonas.jansfors@tyreso.se alternativt Tove Andersén, HR-koordinator, tel. 08-578 294 78 eller tove.andersen@tyreso.se

Fackliga kontaktpersoner nås via kommunens växel, tel. 08-578 291 00

Tyresö kommun är nära. Nära storstad, natur, skärgård och medborgarna. Endast 20 minuter från Gullmarsplan finns denna arbetsplats som präglas av ett stort engagemang och samarbetsvilja. Du som uppskattar att göra skillnad i människors vardag har stora möjligheter att trivas här.

Utvecklingstakten är hög och kommunen har en stark ambition att uppnå den vision som finns i kommunplanen om att bli den mest attraktiva kommunen i Stockholmsregionen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll HR & Personal, HR-administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 18 nov (2 dagar kvar)