Fritidspedagog/fritidsledare

Fritidspedagog/fritidsledare

Vår skola speglar samhället, vilket vi ser som en motor i vår verksamhet och vi ser olikheter som en styrka. Våra ledord är att alla elever ska få lyckas, oavsett styrkor eller svårigheter, i den lärmiljö som passar dem bäst. Skolans värdeord är gemenskap, glädje och mångfald. I Stimmets skola ingår förskoleklass, grundskola årskurs 1-6, fritidshem och grundsärskola. Vi söker nu en fritidspedagog/fritidsledare.

Om tjänsten
Vi söker dig som är utbildad fritidspedagog eller fritidsledare och vill arbeta med våra elever i årskurs 2. Du kommer tillsammans med kollegorna att ansvara för att skapa goda förutsättningar för lärande under elevernas hela dag, arbeta med att utveckla den enskilda elevens förmågor, både kunskapsmässigt och socialt.

Ditt uppdrag är indelat i tre områden:
  • Skolsamverkan, vara elever och lärare behjälplig under skoldagen
  • Rastverksamhet, som syftar till att trygga elevernas raster och sociala relationer
  • Fritidshemsverksamheten, elevernas verksamhet efter skoldagens slut i samarbete med övriga pedagoger på fritidshemmet, ansvara för ett heldagslärande
Vem är du?
Du är utbildad fritidspedagog eller fritidsledare. Du är förtrogen med skolans och fritidshemmens styrdokument samt har förmågan att kunna omsätta dem i praktiken på ett lustfyllt och tydligt sätt.

Du är engagerad och sätter elevens utveckling och lärande i fokus. Du är initiativrik, positiv och lösningsfokuserad samt har en förmåga att skapa inkluderande sammanhang där alla elever deltar.

Du är en trygg person som är bra på att samarbeta och är en självklar ledare för elevgrupper. Du värnar om att ha goda relationer och ett bra samarbete med kollegor och föräldrar.

Välkommen med din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast 25 oktober 2019.

Kontaktpersoner:
Annika Nyblom, rektor, annika.nyblom@tyreso.se

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer finner du här

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ligger i framkant när det gäller ett inkluderande arbetssätt och har ett arbetsklimat där medarbetare och elever kan växa och lyckas. Eleverna i våra skolor når höga resultat över tid och trivs i sin skola.

Genom centrala och lokala satsningar och små rektorsenheter skapar vi likvärdighet och goda förutsättningar för ett nära ledarskap och ett brett kollegialt lärande. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 11 nov 2019 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.