Fritidskonsulent till kultur och fritid

Fritidskonsulent till kultur och fritid

Vad vi gör och vill
Vi som jobbar i Tyresö kommun vill göra skillnad och utföra ett bra jobb. Tyresö kommuns kultur- och fritidssektor arbetar för att ge kommunens medborgare en meningsfull fritid.

Vi söker nu en ny kollega och erbjuder ett omväxlande och roligt jobb som passar utmärkt för dig som har genuint intresse för förenings- och fritidsfrågor. Du blir en del av en spännande organisation som präglas av stort engagemang.

Om tjänsten
Som fritidskonsulent arbetar du nära kommunens idrottsföreningar samt övriga föreningar som är aktiva inom kommunen. Du fungerar som ett stöd, samordnare och rådgivare inom området. I arbetet ingår även kvalificerade administrativa uppgifter såsom utredningar, statistikbehandlingar och analyser.

Du har ansvar för:
  • handläggning av föreningsbidrag.
  • schemaläggning och uthyrning av kommunens idrottslokaler och idrottsanläggningar.
  • stöd vid idrottsevenemang och övernattningar.
  • föreningsvård genom att följa föreningarnas verksamhet och bistå dem vid behov.
  • planering och genomförande av olika typer av uppdrag och utredningar som är knutna till idrotts- och föreningsverksamheten.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse. Tjänsten kan komma att omfattas av kvälls- och helgarbete.

Vem är du?
Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning eller annan erfarenhet/utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Du har god insikt i hur idrottsföreningar fungerar och genuint intresse för förenings- och fritidsfrågor.

Föreningserfarenhet och erfarenhet av ideellt arbete är meriterande. Erfarenhet av eller kunskaper om kommunal verksamhet är önskvärt. B-körkort krävs.

Du förhåller dig på ett sätt som är anpassat efter situationen och löser problem på ett konstruktivt sätt. Du har en god samarbetsförmåga, är öppen för nya lösningar och arbetssätt samt ett intresse för att ta till dig nya rön inom verksamhetsområdet. Vi behöver dig som är trygg, stabil och har självinsikt samt skiljer på det personliga och det professionella.

Du gillar att arbeta med andra men är också van att arbeta självständigt och trivs med att arbetsbelastningen varierar. Du är tydlig i din kommunikation och en god organisatör som kan formulera dig väl i tal och skrift.

Välkommen med din ansökan
Låter det här som en tjänst för dig, då är du varmt välkommen med din ansökan senast den 3 februari 2019.

Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till:
Lena Hellström, Fritidschef, epost: lena.hellstrom@tyreso.se, tel. 08- 578 291 20

Fackliga kontaktpersoner når du via kommunens växel tel nr: 08-578 291 00.

Tyresö kommun är nära. Nära storstad, natur, skärgård och medborgarna. Endast 20 minuter från Gullmarsplan finns denna arbetsplats som präglas av ett stort engagemang och samarbetsvilja. Du som uppskattar att göra skillnad i människors vardag har stora möjligheter att trivas här.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 3 feb (14 dagar kvar)