Framgångsrik karriär för nyexaminerad förskollärare på Centrum förskolor

Framgångsrik karriär för nyexaminerad förskollärare på Centrum förskolor

Vad vi gör och vill
Centrum förskolor i Tyresö består av förskolorna Gunghästen och Pusslet. Båda förskolorna är centralt belägna i Tyresö med närhet till natur och kommunikationer.

På våra förskolor satsar vi högt på våra pedagoger och deras kompetensutveckling, för att vi tror starkt på att en kompetent och nyfiken pedagog som inte räds för utmaningar utgör grunden för en kvalitativ pedagogisk verksamhet. Vi arbetar ständigt med kvalitetsutveckling och erbjuder olika utbildningar, nätverk och deltagande i enhetens kvalitetsutvecklingsgrupp, samt i kommunens forum för kollegialt lärande.

Vi arbetar med teman utifrån barnens intressen och implementerar barnkonventionspedagogiken som ett arbetssätt, för att våra barn ska införliva och kunna uttrycka de värderingar som lyfts i barnkonventionen. Våra pedagogiska miljöer och vårt arbetssätt skapar förutsättningar för ett lustfyllt lärande där leken och naturen har en central och given plats.

Vi lägger stor vikt på vår arbetsmiljö och vill att alla ska känna sig delaktiga, respekterade, ansvarsfulla och viktiga i den pedagogiska sammanhanget våra förskolor utgör.

Om tjänsten
Tillsammans med alla i arbetslaget arbetar du utifrån aktuella styrdokument. Du planerar, genomför, dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten. Med läroplanen som bas väljer du metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola.

Samarbete med övrig personal är en annan viktig uppgift då arbetet runt barnen sker i team. Du är villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. Som förskollärare har du det övergripande ansvaret för den pedagogiska verksamheten i enlighet med läroplanens riktlinjer.

För att utveckla kvalitén i förskolan får du som förskollärare schemalagd tid för egen reflektion och reflektion i arbetslaget, dokumentation, analys och uppföljning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde omgående eller enligt överenskommelse.

Vem är du?
Vi söker dig som är nyexaminerad förskollärare och har ambitioner för en framgångsrik karriär i en unik pedagogisk utvecklingsmiljö.

För att lyckas i rollen som förskollärare ser vi att du har ett professionellt bemötande till barn, vårdnadshavare och kollegor. Du vill bidra med utveckling och förnyelse på din avdelning, förskola och din förskoleenhet och ser värdet av det kollegiala lärandet. Du har förmågan att arbeta flexibelt, då olika barngrupper kräver olika arbetssätt. Vidare bidrar du med kreativitet, reflektion och en positiv anda. Vi söker dig som tar egna initiativ och kännetecknas av nytänkande. Du vill även utveckla och utvecklas inom barnkonventionspedagogiken.

Välkommen med din ansökan!
Välkommen med din ansökan, gärna snarast men senast den 25 juni 2018. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperionden.

Har du frågor? Välkommen att kontakta oss:
Anna Papakonstantinou, förskolechef, tel. 08-578 290 05 eller anna.papakonstantinou@tyreso.se

Fackliga kontaktpersoner nås via kommunens växel, tel. 08-578 291 00.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ligger i framkant när det gäller inkluderande lärmiljöer och har ett arbetsklimat där medarbetare, barn och elever kan växa och lyckas.

Förskolan arbetar med att stimulera barnens intresse för bland annat språk, naturvetenskap, teknik och matematik samt skapar en spännande digital lärmiljö.

Pedagogerna utvecklas genom lokala och centrala satsningar och vi arbetar med att skapa barngrupper i balans utifrån sammansättning och storlek. Målet är en likvärdig förskola för var och en. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Utbildning, Förskolelärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 25 juni (7 dagar kvar)