Förskollärare som vill utvecklas med oss!

Förskollärare som vill utvecklas med oss!

Är du en driven förskollärare som vill växa med oss? Välkommen!
Vi på Östra Farmarstigens förskoleenhet söker nu en förskollärare med höga ambitioner som vill ha nya utmaningar och utmana samt inspirera kollegor och barn att utvecklas och söka ny kunskap. Följ med på vår resa i den pedagogiska djungeln! Det bästa av allt är att du har möjlighet att vara med och påverka resans innehåll och dess spännande mål.

Vår vision är För barnets bästa - den bästa förskolan! Varje dag utmanas barnen i en miljö fylld av glädje, lek och lärande.

Vem trivs hos oss?
Östra Farmarstigens förskoleenhet består av två förskolor; Kardemumman och Farmarstugan. Vi befinner oss i ett spännande skede att utveckla vår pedagogiska miljö med utgångspunkt i de tre pedagogerna: "barnen, pedagogerna och miljön" där barnen utmanas, förundras, blir nyfikna och inspirerade att söka ny kunskap. Vi ser oss som en helhet och har ett gemensamt övergripande tema som vi arbetar med i mindre projektgrupper utifrån barnens intresse och behov. Våra förskolor har stora fina gårdar och närhet till natur, centrum och kommunikationer.

I vår enhet har vi olika mötesplatser där vi reflekterar över den pedagogiska verksamheten och barnens läroprocesser. I nätverksgrupper delger vi varandra våra olika kompetenser för att utvecklas i våra olika yrkesroller. I kommunen har vi nätverksträffar tillsammans med övriga förskolor med olika teman för att tillsammans nå en likvärdighet i den pedagogiska verksamheten.

Hos oss erbjuds du fria pedagogiska måltider, arbetskläder och friskvårdsbidrag.

Om tjänsten
I din roll som förskollärare är du ansvarig och leder det pedagogiska arbetet i samverkan med övrig personal på förskolan. Tillsammans med kollegor i förskoleenheten driver du vår pedagogiska utveckling framåt, tydliggör och synliggör vår verksamhet och lärandeprocesser. Vidare förverkligar du strävansmålen i läroplanen samt har ett förhållningssätt som utgår från FNs barnkonvention. Du ser till de olika behov som barnen har och ger möjligheter till olika inlärningsmetoder.

Vi befinner oss ständigt i nya utmaningar och i nuläget håller vi på att utveckla våra pedagogiska miljöer för att kunna ge barnen utmaningar och skapa nyfikenhet för olika ämnen, så som teknik och matematik.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter överenskommelse, önsvärt senast 1 mars 2019.

Vem är du?

Vi söker dig som...
  • är utbildad förskollärare och har förskollärarlegitimation.
  • har förmåga att förverkliga strävansmål i Läroplanen, är väl förtrogen med skolagen och FNs barnkonvention.
  • har pedagogisk dokumentation som arbetsverktyg i det dagliga arbetet.
  • har ett reflekterande förhållningssätt är positiv och gillar att leka.
  • är medforskare i barnenes vardag och lärandeprocesser.
  • har barnet i fokus. Du ser barnet som kompetent och har tillit till dess förmåga och självständighet.
  • är trygg i din yrkesroll och stolt över ditt yrkesval.
  • kan driva pedagogiska processer och ett tydligt ledarskap.
För att lyckas i rollen behöver du värdesätta ett nära samarbete med kollegor och känna dig trygg i att arbeta självständigt och konsultativt. Du har lätt för att skapa förtroende, är lyhörd, vågar tänka i nya banor och har en drivkraft som gör att du får saker gjorda på ett effektivt men genomtänkt sätt. Du är nyfiken och vill inspirera samt inspireras i samspel med barn och vuxna. Du ser möjligheter och har en grundläggande positiv människosyn, är ödmjuk och har förståelse inför barnen, vårdnadshavare, kollegor och vårt uppdrag.

Välkommen med din ansökan
Känner du dig nyfiken? Känner du igen dig i beskrivningen? Tveka inte att skicka in din ansökan, senast 30/1 2019 men gärna snarast då urval och intervjuer sker löpande.

Har du frågor om tjänsten? Kontakta förskolechef Jeanette Knudsen, tel 08-578 294 74, e-post: jeanette.knudsen@tyreso.se

Fackliga kontaktpersoner når du via kommunens växel, tel. 08-578 291 00

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ligger i framkant när det gäller inkluderande lärmiljöer och har ett arbetsklimat där medarbetare, barn och elever kan växa och lyckas.

Förskolan arbetar med att stimulera barnens intresse för bland annat språk, naturvetenskap, teknik och matematik samt skapar en spännande digital lärmiljö.

Pedagogerna utvecklas genom lokala och centrala satsningar och vi arbetar med att skapa barngrupper i balans utifrån sammansättning och storlek. Målet är en likvärdig förskola för var och en. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Utbildning, Förskolelärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 30 jan (13 dagar kvar)