Förskollärare med uppdrag som utvecklingsledare

Förskollärare med uppdrag som utvecklingsledare

Vill du vara med och göra skillnad på våra förskolor?
Nu har du möjlighet, välkommen till oss på Västra Farmarstigens Förskolor, Bergfoten och Njupkärr. Vi söker en engagerad förskollärare med höga ambitioner och ett driv att utvecklas med oss. Vi kommer till höstterminen att starta upp vårt projekt "Hållbarhet - Barns möte med relationer"

Förskolorna ligger belägna i Nybodabergs område med endast en kort promenad mellan sig. Det finns goda kommunikationer för att ta sig till förskolorna. Vi har två förskolor fördelade på tre hus och vi har ca 200 barn och 36 pedagoger.

Vem trivs hos oss?
Våra förskolor befinner sig i ett spännande skede, då vi satsar hårt på att jobba fram estetiska, kreativa och innehållsrika miljöer då vi ser "miljön som den tredje pedagogen". Hos oss trivs du som har en övertygelse om barns inre kapacitet av att erövra kunskaper i utmanande sammanhang. Du har en stark tilltro till barns delaktighet, vilket innebär att alla barn har en röst som gör skillnad i verksamheten.

Hos oss erbjuds du schemalagd reflektionstid och nätverksträffar, ett spännande projekt, där alla pedagoger kommer att ingå. I Tyresö kommun finns möjlighet att semesterväxla och vi erbjuder friskvårdsbidrag.

Vi har ett kollegialt nätverk i kommunen där vi arbetar för att skapa en likvärdig förskola i Tyresö.

Om tjänsten
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som förskollärare hos oss innebär att organisera och leda det pedagogiska arbetet framåt med hjälp av systematiskt kvalitetsarbete som grund, samt bedriva undervisning i form av projektarbete för lärande och utforskande tillsammans med barn och kollegor. Du har tillsammans med dina kollegor ett ansvar för att skapa utmanande och kreativa miljöer samt en verksamhet som möjliggör för ett livslångt lärande. I ditt förhållningssätt faller det sig naturligt att se alla barn med goda ögon.

Förutom din tjänst som förskollärare har du även ett utökat ansvar som utvecklingsledare på förskolan och ingår i ledningsgruppen. Som utvecklingsledare fungerar du som en länk mellan förskolechef och medarbetare när det gäller bl. a information, ta tillvara medarbetarens kompetens samt främja en god arbetsmiljö.

För att kunna gör det är du en god representant för vårt område och delar med dig av dina kunskaper, ditt engagemang och delaktighet till dina kollegor. Du kommer att samarbeta med de andra utvecklingsledarna i vårt område och ingår i förskolechefens ledningsgrupp.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, 100 % med tillträde i januari 2020 eller efter överenskommelse. Månadslön.

Vem är du?
Du är legitimerad förskollärare med minst 3 års yrkeserfarenhet. Du har en god ledarskapsförmåga och en känsla för helheten, det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av ledarskap och personalplanering så som schemaläggning och samordning.

Du har tidigare jobbat i projekt med barnen samt har erfarenhet av att använda pedagogisk dokumentation som ett verktyg i vardagen, där datorer och IT-kunskaper är nödvändiga. Du behöver vara kommunikativ och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

Som person är du självgående och ansvarstagande med god samarbetsförmåga. Du tar ansvar för din hälsa och har kunskap om livstilens betydelse för hälsan.

Vad vi gör och vill
Tyresös förskolor ligger i framkant när det gäller inkluderande lärmiljöer och har ett arbetsklimat där medarbetare, barn och elever kan växa och lyckas.

För att utveckla barnens lärande arbetar vi på våra förskolor med att stimulera barnens intresse för olika ämnen, så som språk, teknik och matematik samt att vi skapar en digital lärmiljö. Våra pedagoger utvecklas och utbildas genom lokala och centrala satsningar, allt för att skapa bättre förutsättningar för det pedagogiska ledarskapet

Välkommen med din ansökan
Är du den vi söker, tveka inte att skicka in din ansökan snarast eller senast den 8 december 2019. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Har du några frågor? Kontakta förskolechef Linda Sundblad på telefon eller e-post:
08-578 298 71 eller linda.sundblad@tyreso.se

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer finner du här

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ligger i framkant när det gäller inkluderande lärmiljöer och har ett arbetsklimat där medarbetare, barn och elever kan växa och lyckas.

Förskolan arbetar med att stimulera barnens intresse för bland annat språk, naturvetenskap, teknik och matematik samt skapar en spännande digital lärmiljö.

Pedagogerna utvecklas genom lokala och centrala satsningar och vi arbetar med att skapa barngrupper i balans utifrån sammansättning och storlek. Målet är en likvärdig förskola för var och en. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 8 dec 2019 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.