Förskollärare Nybodaberget/Granängsringens förskolor

Förskollärare Nybodaberget/Granängsringens förskolor

Är du vår nya "fröken"?

Våra 5-åringars tankar om dig
Vi vill att du är glad och nyfiken och tycker om att busa och leka med oss. Vi vill att du ska lära oss och låta oss utforska nya saker. Vi älskar äventyr, gör du också det? Vill du bli vår nya "fröken"? - 5-åringar från förskolorna Loket och Ringen.

Vad vi gör och vill
Nybodaberget och Granängsringens förskolor består av två förskolor Loket och Ringen. Vi arbetar med mindre barngrupper för barnens bästa. Då det gäller de yngre barnen 1-3 år så är det 10-12 barn i grupperna. Då det gäller de äldre barnen 3-5 år är det 14-16 barn i grupperna. Våra förskolor har fantastiska gårdar med härlig närmiljö med stora möjligheter till lek och äventyr. Vi har gångavstånd till Tyresö centrum och kommunikationer.

Språkinlärning och värdegrundsarbete går som en röd tråd genom hela den dagliga verksamheten. Hela enheten arbetar med läslyftet, Flera språk i barngruppen. Vi befinner oss ständigt i nya utmaningar och i nuläget utvecklar vi våra pedagogiska miljöer för att ge barnen nya utmaningar och skapa nyfikenhet för olika ämnen. Du kommer att ha en viktig roll i det utvecklingsarbetet. Vi vill också skapa en mer digital lärmiljö och utveckla vårt arbete med IKT.

Om tjänsten
I din roll som förskollärare är du ansvarig och leder det pedagogiska arbetet i samverkan med förskolechef och övrig personal på förskolan. Du tydliggör och synliggör vår verksamhet och lärandeprocesser genom pedagogisk dokumentation. I allt ditt arbete har du som vi andra ett förhållningssätt som utgår från FNs barnkonvention.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vem trivs hos oss?
Vi söker en förskollärare med höga ambitioner och en vilja att tillsammans med oss utveckla våra förskolor för barnens bästa. Barnen ska dagligen få möjlighet att utvecklas i en god miljö fylld med glädje, lek, undervisning och lärande.

Hos oss trivs du som vill vara med och utveckla våra förskolor och som gillar att utmana och att utmanas. Vi har pedagogiska träffar inom förskolorna där vi reflekterar med vårt utvecklingsarbete i fokus. I Tyresö kommun erbjuder vi nätverksträffar tillsammans med övriga förskolor. Träffarna är till för att vi tillsammans arbetar för att nå en likvärdighet i den pedagogiska verksamheten. Din personliga utveckling är viktig hos oss.

Självklart erbjuds du fria pedagogiska måltider, arbetskläder, friskvårdsbidrag hos oss.

Vem är du?
Du har förskollärarlegitimation, gärna med några års erfarenhet. Du kan driva pedagogiska processer och har en förmåga att förverkliga strävansmål i läroplanen. Du är väl förtrogen med skollagen, och FNs barnkonvention.

För att lyckas i rollen värdesätter du ett nära samarbete med kollegor och känner dig trygg i att arbeta självständigt. Du har lätt för att skapa förtroende, är lyhörd, vågar tänka i nya banor och har en drivkraft som gör att du får saker gjorda på ett effektivt men genomtänkt sätt.

Du ser möjligheter och har en grundläggande positiv människosyn, är ödmjuk och har förståelse inför barnen, vårdnadshavare, kollegor och vårt uppdrag. Tyresö kommun arbetar för "en förskola för var och en". Det är därför viktigt att du ser barnens olikheter och ger dem olika förutsättningar för att lyckas utifrån deras behov.

Välkommen med din ansökan
Vill du bli vår nya förskollärare, då är du välkommen med din ansökan senast 30 april 2019. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Har du några frågor? Kontakta oss via mail eller telefon:

Kontaktuppgifter:
Förskolechef, Inger Palmér, inger.palmer@tyreso.se, 08-57829010

Fackliga kontaktpersoner når du via kommunens växel, 08-5782 91 00

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ligger i framkant när det gäller inkluderande lärmiljöer och har ett arbetsklimat där medarbetare, barn och elever kan växa och lyckas.

Förskolan arbetar med att stimulera barnens intresse för bland annat språk, naturvetenskap, teknik och matematik samt skapar en spännande digital lärmiljö.

Pedagogerna utvecklas genom lokala och centrala satsningar och vi arbetar med att skapa barngrupper i balans utifrån sammansättning och storlek. Målet är en likvärdig förskola för var och en. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Utbildning, Förskolelärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 15 maj 2019 (25 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.