Exploateringsingenjör

Exploateringsingenjör

Vi söker en exploateringsingenjör som tillsammans med engagerade medarbetare vill vara med och forma framtidens Tyresö! Vi eftersträvar en kultur som är modig, positiv och prestigelös. Här finns viljan att utvecklas och utmanas! Vi arbetar för att långsiktigt kännetecknas som en modern och hållbar arbetsplats.

Tyresö växer och för att möta det ökade behovet av bostäder och samhällsservice omorganiserade vi oss till ett samhällsbyggnadskontor i januari 2020. Under kommande år vill vi bygga en modern organisation som snabbt kan möta framtidens utmaningar och som präglas av ett nära ledarskap och en stark teamkänsla. Tjänsten som exploateringsingenjör är placerad på exploateringsenheten som är en av sex enheter på projektavdelningen. Idag har exploateringsenheten nio medarbetare. Tjänsten passar dig som gillar att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner!

Om tjänsten
Som exploateringsingenjör kommer du arbeta brett utifrån juridiska, ekonomiska och tekniska perspektiv inom såväl exploateringsprojekt som markförvaltning. I arbetsuppgifterna ingår projektledning, förhandlingar, avtalsskrivning, medverkan i planprocessen samt markfrågor såsom arrende och nyttjanderättsfrågor. Som projektledare styr du projekten mot uppsatta mål, budget och tidplan. Det ingår även att förbereda och föredra ärenden inför politikiska beslut och att fungera som en god företrädare för kommunen.

Vem är du?
Vi söker dig som har civilingenjörsexamen inom samhällsbyggnad/lantmäteri eller annat som tillsammans med arbetslivserfarenhet kan bedömas likvärdigt. Du ska ha god kunskap om fastighetsrättsliga frågor och om plan- och genomförandeprocessen.

Som person är du strukturerad och metodisk. Du har god samarbetsförmåga, är prestigelös, flexibel och initiativrik. Du hanterar det svenska språket väl i tal och skrift då du i arbetet har både skriftliga och muntliga kontakter internt och externt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vad vi gör och vill
Tyresö är en expansiv kommun med visioner om att dagens 48 000 invånare ska bli 60 000 invånare år 2035. Det ställer krav på bebyggelse- och infrastrukturutvecklingen kan tillgodoses, där har exploateringsenheten på projektavdelningen en central roll. Vi har höga ambitioner men är prestigelösa och söker alltid den bästa lösningen. Det är tillsammans vi lyckas! Ambitionen är att hela tiden utvecklas och förbättras och vi arbetar mot ett strukturerat förbättringsarbete.

Vad erbjuder vi
I den här tjänsten får du ett utvecklande och mycket omväxlande arbete med stort eget ansvar. Du kommer att arbeta på en stimulerande arbetsplats med goda kollegor som drivs av utvecklingsvilja och handlingskraft och vi arbetar gemensam med att utveckla vår verksamhet.

Vi strävar efter att varje medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid där du som anställd erbjuds möjlighet till distansarbete hemma och i vårt satelitkontor på Högbergsgatan på Södermalm.

Välkommen med din ansökan
Vill du bli en av oss är du välkommen med din ansökan senast den 30 september 2020. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Har du några frågor? Kontakta mig: Göran Thimberg, Enhetschef exploateringsenheten, goran.thimberg@tyreso.se 08-578 281 26
Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer finner du här
Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Tyresö växer och kommunen behöver möta ett ökande behov av bostäder och samhällsservice. Genom att samla alla verksamheter som arbetar med samhällsplanering, stadsutveckling och skötsel har vi stärkt hela kedjan, från initiering till drift. Vårt uppdrag är att genomföra översiktsplanen Tyresö 2035, samtidigt som vi förvaltar färdigställda projekt, kommunala samhällsfastigheter och kommunägd mark.

Vi bygger nu ett modernt samhällsbyggnadskontor som snabbt kan möta framtidens utmaningar och som präglas av ett nära ledarskap och en stark teamkänsla.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.