Enhetschef omsorg om personer med funktionsnedsättning

Enhetschef omsorg om personer med funktionsnedsättning

Vad vi gör och vill
Verksamhetsområdet omsorg om personer med funktionsnedsättning ansvarar för utförarverksamheter inom funktionsnedsättningsområdet, exempelvis daglig verksamhet, boende och korttidsboende för barn. Vi arbetar med att ge stöd och service till personer med olika funktionsnedsättningar så att de ska kunna leva som alla andra och bli så självständiga som möjligt. Arbetet utgår från Lagen om Stöd och Service (LSS).

Ledningsgruppen består av verksamhetschef, verksamhetsutvecklare, fem enhetschefer och handläggare korta insatser. Ledningsgruppen har stort engagemang, stöttar varandra, är lösningsinriktade och arbetar mot en tydlig målbild. Vi sitter tillsammans och har gemensamma projekt. Verksamheten tillhör äldre- och omsorgsförvaltningen i Tyresö kommun. Förvaltningen handhar såväl myndighetsutövning som utförarverksamhet och rapporterar till äldre- och omsorgsnämnden.

Om tjänsten
Vi ska nu utöka vår verksamhet och söker en enhetschef till bostadsenhet 3 som för tillfället består av tre servicebostäder. Enhetens bemanning är utformad efter de boendes behov och arbetsgruppen består idag av 15 tillsvidareanställda stödassistenter samt ett antal timvikarier. Enheten arbetar med att ge stöd och service till personer med olika funktionsnedsättningar så att de ska kunna bli så självständiga som möjligt. Arbetet utgår från Lagen om Stöd och Service (LSS).

Din viktigaste uppgift blir att vara en närvarande ledare som lyfter och utvecklar dina medarbetare samt främjar en kultur som präglas av arbetsglädje och entusiasm över att skapa den bästa möjliga verksamheten för våra boende. Då våra boende kan ha utmanande eller avvikande beteende blir ytterligare en viktig uppgift att tillsammans med dina medarbetare skapa rutiner och arbetssätt som ger en trygg och säker vardag för alla samt att stödja medarbetarna i deras uppdrag.

I rollen som enhetschef ingår personal-, budget-, arbetsmiljö- och verksamhetsansvar där du leder, utvecklar och följer upp verksamheten mot uppsatta mål. Du ansvarar för att verksamheten drivs kostnadseffektivt samt att lagar, policys, riktlinjer och rutiner följs.

Du ingår i ledningsgruppen för verksamhetsområdet omsorg om personer med funktionsnedsättning. Där förväntas du ta ett helhetsansvar för området tillsammans med din chef och dina kollegor.

Till ditt stöd finns även olika funktioner som exempelvis HR-konsulter, ekonomicontroller och lönehandläggare. Vi erbjuder dig möjlighet att växa som ledare, bland annat genom interna utbildningar och chefsforum och vi förväntar oss att du bygger på dina styrkor och arbetar med dina utvecklingsområden. Vi erbjuder friskvårdspeng, inväxling av semesterdagar samt möjlighet till förmåncykel och -bil.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och med tillträde 1 december 2022 eller enligt överenskommelse.

Vem är du?
Vi söker dig som har en examen från 3-årig högskoleutbildning som är adekvat för området (till exempel pedagogik, socionom, beteendevetare) samt studerat en eller flera kurser inom LSS med godkänt resultat på högskolenivå.

Du har god kunskap om såväl LSS-målgruppen som LSS-lagstiftningen och har tidigare arbetat som arbetsledare minst ett år inom LSS-verksamhet. Vidare har du minst ett års chefserfarenhet med personal-, budget- och verksamhetsansvar. Datorn är ett viktigt arbetsredskap så du behöver ha god datorvana och god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper som gör att du kan skapa ett bra samarbetsklimat samt inspirera, motivera och skapa delaktighet för dina medarbetare. Du är en närvarande, trygg och stabil ledare som är lyhörd för andra samtidigt som du kan vara tydlig och modig när det kommer till att fatta beslut. Genom att vara lösningsfokuserad och prestigelös skapar du förutsättningar för ett positivt och utvecklande arbetsklimat där dina medarbetare blir engagerade och känner delaktighet. Du har en god förmåga att samverka både internt och externt. Vidare planerar, organiserar och prioriterar du arbetet effektivt samt driver verksamheten framåt.

Välkommen med din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast den 21 augusti 2022. Har du några frågor? Kontakta verksamhetschef, omsorg om personer med funktionsnedsättning: Anna Larsson, Telefon 08-578 290 73

Anna Larsson har semester under hela ansökningsperioden och ersättare Daniel Johansson svarar på ovanstående nummer.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här: www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss här trivs nya tankar!

Äldre- och omsorgsförvaltningens uppdrag är att på olika sätt hjälpa Tyresöbor som är i behov av extra stöd. Våra uppgifter omfattar omsorg om äldre människor och personer med funktionsnedsättning. I ansvarsområdet ingår även den kommunala hälso- och sjukvården.

Vi som arbetar här har alltid individen i fokus och samverkar för att uppnå bästa resultat. Som medarbetare hos oss gör du en viktig insats för samhället - och dina medmänniskor.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida https://www.tyreso.se
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.