Controller inom utbildningsområdet till Tyresö kommun

Controller inom utbildningsområdet till Tyresö kommun

Vi söker en engagerad controller till vår centrala ekonomiavdelning!
Vad vi gör och vill
Välkommen att söka tjänsten som controller hos oss på ekonomistyningsenheten! Här arbetar du tillsammans med kollegor som arbetar mot alla olika verksamhetsområden inom kommunen, även investeringsområdet.

På enheten finns också redovisningsekonomer och ekonomiadministration, vilket gör att vi ser och förstår hela det ekonomiska flödet inom kommunen. På avdelningen finns också budget- och uppföljningsstrateg, investeringsstrateg, lokalstrateg samt ekonomichef som övergripande leder vår avdelning.

Vi är nu inne i en spännande fas med att utveckla våra egna rutiner inom vår egen organisation, utveckla och förtydliga roller mellan oss och förvaltningarna. Vi jobbar också med automatiseringar och robotiseringar för att få mer tid över för analysarbete.

"Det som jag gillar med mitt jobb är att man får möjligheten att jobba med enhetschefer inom olika verksamheter inom kommunen. Vi har en uppskattad roll och cheferna ser oss som ett bollplank i deras ekonomiarbete. För att trivas i rollen som controller så måste man tycka om kommunikation och samarbete, då det krävs kontinuerliga dialoger och uppföljningsmöten med cheferna." Leo, controller

Om tjänsten
Du kommer att arbeta mot utbildningssektorn, men även inslag från andra verksamheter kan ingå i uppdraget. Inom utbildningsområdet arbetar två övriga controllers som du kommer ha ett extra nära samarbete med.

Som controller består dina arbetsuppgifter till stor del av ekonomistyrning, analyser och även utredningsuppdrag. Du ger stöd till chefer i budgetarbetet, uppföljningsarbetet och prognosarbetet.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid, med tillträde enligt överenskommelse.

Vem är du?
Du har akademisk examen inom ekonomi och flera års dokumenterad arbetslivserfarenhet från arbete med verksamhetsstyrning och uppföljning med fokus på ekonomi, gärna inom offentlig sektor.

Du behöver ha en förmåga att se både helhet och detaljer, vara pedagogisk i ditt förhållningssätt som gör att omgivningen lyssnar på dig, samt vara lyhörd. Det är viktigt att du kan samarbeta med andra i olika nivåer inom organisationen.

Välkommen med din ansökan
Vill du bli vår nya controller? Vi är ett glatt gäng som ser fram emot att få en ny kollega. Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag är den 5 juni, intervjuer kan komma att ske löpande.

Kontaktuppgifter:
Chef ekonomistyrning, Hillevi Hedberg, hillevi.hedberg@tyreso.se, 08-578 291 44

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer finner du här.

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 5 juni 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.