Byggprojektledare till samhällsbyggnadskontoret

Byggprojektledare till samhällsbyggnadskontoret

Hej byggprojektledare!

Vi söker en byggprojektledare med höga ambitioner och en vilja att utvecklas i Tyresö.

Tyresö växer och för att möta det ökade behovet av bostäder och samhällsservice omorganiserade vi oss till ett samhällsbyggnadskontor i januari 2020. Målet är att skapa en organisation som kan genomföra översiktsplanen Tyresö 2035, samtidigt som vi klarar av att förvalta färdigställda projekt, kommunala samhällsfastigheter och kommunägd mark. Genom att organisera alla verksamheter som arbetar med samhällsplanering, stadsutveckling, och skötsel till ett gemensamt Samhällsbyggnadskontor stärker vi hela kedjan från initiering till drift.

Tjänsten som byggprojektledare är placerad på byggledning- och anläggningsenheten som är en av sex enheter på projektavdelningen. Enheten ansvarar för planering och genomförande av de tekniska delarna av kommunens investeringsprojekt. Under de senaste åren har vi anställt många nya medarbetare och vi fortsätter att växa. Idag består enheten av åtta tjänster. Vi erbjuder ett utvecklande och omväxlande arbete med stort eget ansvar. Som byggprojektledare rapporterar du till projektens styrgrupper samt till enhetschefen för byggledning och anläggning.

Om tjänsten
Som byggprojektledare deltar du i olika projekt från tidigt planeringsskede till anläggningarnas slutbesiktning. Du ansvarar för projektledningen av produktionen, entreprenadupphandling, ledning och uppföljning av byggnadsarbeten som beställare, överlämning av färdigställda projekt till de driftansvariga verksamheterna samt ekonomisk kontroll. Du deltar därtill i projekteringsskedet av exploaterings- och omvandlingsområden. I arbetet ingår samordning med ledningsägare och exploatörer. Arbetet innebär att du har stor inblick i hela processen med möjlighet att påverka utformning och tekniska lösningar. Entreprenaderna varierar i storlek och ditt ansvar anpassas utifrån din kompetens och erfarenhet. Vi arbetar i projektform där en projektgrupp består av flertalet olika kompetenser såsom planarkitekt, exploateringsingenjör, trafikingenjör, kommunekolog och landskapsarkitekt och som byggprojektledare projektleder du genomförandeskeden tillsammans med en exploateringsingenjör. I tidiga planeringsskeden deltar du som projektresurs. Förutom samarbete med projektgruppen har du som byggprojektledare ett tätt samarbete med övriga byggprojektledare samt kommunens egna väg- och VA-projektörer.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vem är du?
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom samhällsbyggnad, bygg- och anläggning eller besitter motsvarande kunskaper. Du har en inriktning mot byggprojektledning och anläggningsentreprenader. Du kan vara nyexaminerad men det är meriterande med tidigare erfarenhet inom området. Du bör ha kunskap inom entreprenadupphandling samt AMA Anläggning.

Som person är du strukturerad och metodisk. Du har god samarbetsförmåga, är prestigelös, flexibel och initiativrik. Du hanterar det svenska språket väl i tal och skrift då du i arbetet har både skriftliga och muntliga kontakter internt och externt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vad vi gör och vill:
Tyresö kommun är en av landet snabbast växande kommuner och vi får höga betyg av våra medborgare. Vi är 3000 medarbetare.

Genom att förena våra höga ambitioner skapar vi tillsammans rätt förutsättningar för att kunna fortsätta utvecklas och vara i framkant.

Vi satsar på ett gott ledarskap och vår kultur präglas av hjälpsamhet, glädje samt en rak och respektfull kommunikation.

Vi erbjuder dig:
En stimulerande arbetsplats med goda kollegor och där du som medarbetare får möjlighet att utvecklas och ta ansvar. Här hittar du kollegor som drivs av en utvecklingsvilja och av handlingskraft och vi arbetar gemensamt med att utveckla vår verksamhet.

Vi strävar efter att varje medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid där du som anställd erbjuds möjlighet att arbeta viss tid på distans i vår lokal på Högbergsgatan på Södermalm.

Sök!
Vill du bli en av oss är du välkommen med din ansökan senast den 23 september 2020. Har du några frågor? Kontakta oss via mail:

Hampus Sjöberg, Enhetschef byggledning och anläggning, hampus.sjoberg@tyreso.se

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer finner du här

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Tyresö växer och kommunen behöver möta ett ökande behov av bostäder och samhällsservice. Genom att samla alla verksamheter som arbetar med samhällsplanering, stadsutveckling och skötsel har vi stärkt hela kedjan, från initiering till drift. Vårt uppdrag är att genomföra översiktsplanen Tyresö 2035, samtidigt som vi förvaltar färdigställda projekt, kommunala samhällsfastigheter och kommunägd mark.

Vi bygger nu ett modernt samhällsbyggnadskontor som snabbt kan möta framtidens utmaningar och som präglas av ett nära ledarskap och en stark teamkänsla.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 23 sept 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.