Byggnadsinspektör

Byggnadsinspektör

Är du rätt person hos oss? Nu söker vi en byggnadsinspektör till vår bygglovsenhet på kommunens samhällsbyggnadskontor. Tillsammans med fyra bygglovshandläggare, tre byggnadsinspektörer och en jurist skapar vi en rättssäker bygglovsprocess för Tyresö kommun. Dagens 48 000 kommuninvånare ska bli 60 000 invånare år 2035, vilket innebär att vi är en expansiv kommun med en stor projektportfölj. Här kan du läsa mer om våra projekt i Tyresö, www.tyreso.se/stadsutveckling

Om tjänsten
Du kommer ha en rådgivande roll till allmänheten, byggaktörer, konsulter och internt inom kommunen i frågor gällande plan- och bygglagstiftning, tekniska egenskapskrav, arkitektur och gestaltningsfrågor. Som byggnadsinspektör driver du självständigt dina ärenden från tekniskt samråd till slutbesked.

Du tar eget ansvar och bidrar till enhetens och förvaltningens gemensamma arbete. Som medarbetare på bygglovsenheten förväntas du bidra i enhetens gemensamma utvecklingsarbete med till exempel processkartläggningar samt mall- och rutinfrågor. Du har lätt för att samarbeta, är engagerad och kvalitets- och resultatmedveten. Du har ett gott bemötande, är serviceinriktad och noggrann. Som byggnadsinspektör är det viktigt att ditt arbete präglas av hög rättssäkerhet och att du har engagemang för tillämpning av aktuell lagstiftning. Du ska vara en god kommunikatör av myndighetskrav på ett sakligt och lättförståeligt sätt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse.

Vem är du?
Vi söker dig med examen från relevant högskoleutbildning inom området, exempelvis som byggnadsingenjör eller arkitekt. Du har minst tre års dokumenterad arbetslivserfarenhet av att arbeta som byggnadsinspektör med fokus på genomförandeskedet. Du har god kännedom om bygglovsbestämmelserna i plan- och bygglagen. Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Utöver kompetens och erfarenheter söker vi dig med intresse att vara med och utveckla Tyresö kommun. Du är strukturerad serviceinriktad och har god samarbetsförmåga.

Hur jobbar vi i Tyresö?
Vi tar ansvar för hela kedjan i stadsutvecklingsprocessen, från initiering till genomförande och har ett tydligt genomförandefokus. Vi arbetar tillsammans i nära samspel med projektgrupp och byggaktörer. Det ger oss korta ledtider och hög grad av genomförande och kvalitet. Vår arbetsmetod rankas högt av både byggaktörer och arkitekter vilket bland annat resulterat i en 9:e placering i Årets arkitektkommun 2019!

För att möta det ökade behovet av bostäder och samhällsservice har vi i januari 2020 omorganiserat oss till ett samhällsbyggnadskontor. Syftet är att bygga en modern organisation som snabbt kan möta framtidens utmaningar och som präglas av ett nära ledarskap och en stark teamkänsla. Det nya kontoret kommer att omfatta hela samhällsbyggnadsprocessen från tidiga skeden och planering till drift av våra utemiljöer, bostadsområden och fastigheter. Under våren kan enheter och avdelningar komma att förändras för att på bästa sätt kunna möta organisationens behov. Varmt välkommen att följa med på vår utvecklingsresa!

Vad erbjuder vi?
Hos oss erbjuds du en stimulerande arbetsplats där du får möjlighet att utvecklas och ta ansvar. Här hittar du kollegor som drivs av engagemang och beslutsvilja. Vi arbetar gemensamt med att utveckla och forma vår verksamhet och strävar efter att varje medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid. Som anställd i Tyresö kommun erbjuds du subventionerad friskvård, årsarbetstid, semesterväxling och möjlighet till distansarbete. Kommunen har också ett satellitkontor på Södermalm, vilket möjliggör arbete och möten i en nyskapande konstellation, som ett komplement till den traditionella arbetsplatsen i kommunhuset.

Ansökan
Vill du bli en av oss är du välkommen med din ansökan senast den 28 februari 2020. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Har du några frågor? Kontakta oss via e-post eller telefon:
Johan Forsberg, Bygglovschef: 08-5782 93 18, johan.forsberg@tyreso.se
Andrea Hedin, Avdelningschef: 08-5782 98 58, andrea.hedin@tyreso.se

Fackliga kontaktpersoner når du via kommunens växel, 08-578 291 00.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 28 feb 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.