Brottsförebyggande strateg till Tyresö kommun

Brottsförebyggande strateg till Tyresö kommun

Tyresö kommun är en attraktiv arbetsplats som präglas av utvecklingsvilja och handlingskraft. Den brottsförebyggande strategen är placerad på säkerhetsenheten, kommunstyrelseförvaltningen. Vi arbetar med medborgarna i fokus. Vi har mycket kontakt med våra medborgare, externa intressenter och övriga förvaltningar och enheter inom kommunen. Tyresö är en attraktiv boendekommun som ständigt utvecklas.

Om tjänsten
Som brottsförebyggande strateg handlar arbetet i huvudsak om brottsförebyggande arbetsuppgifter med en viss del av säkerhets- och drogförebyggande uppgifter. Arbetet sker på uppdrag av kommunledningen och riktas såväl internt som externt. Det är en stödjande, rådgivande och utredande funktion. Arbetet innebär att verka både strategiskt och operativt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Samordna och utveckla det brottsförebyggande arbetet i kommunen
 • Utveckla och införa kunskapsbaserade metoder inom det brottsförebyggande området
 • Svara för övergripande kartläggningar, analyser och uppföljningar
 • Samordna arbetet mellan olika aktörer så som kommun, olika verkställande chefer, arbetsgrupper och andra aktörer. Arbetet sker inom olika fokusområden som exempelvis våldsbejakande extremism, trygga och säkra platser och klotterarbete.
 • Samordna lokala brottsförebyggande rådet (samt beredning)
 • Daglig hantering av väktarrapporter samt statistik från polisen (analys)
 • Samverka med polisen kring Samverkansöverenskommelser och kommunens Medborgarlöften samt grannsamverkan.
 • EFFEKT samt övrigt drogförebyggande arbete
 • Pådrivande kring föräldravandringar och övrigt trygghetsskapande åtgärder inom kommunen
 • Sprida trygghetsskapande information exempelvis via kommunens hemsida
 • Vara tf säkerhetschef och samordnare vid en allvarlig händelse
Tjänsten avser en tillsvidaranställning, heltid, med tillträde snarast enligt överenskommelse.

Vem är du?
Vi söker dig som har erfarenhet av trygghets- och säkerhetsarbete inom statlig eller kommunal förvaltning. Du har kriminologisk högskoleutbildning eller annan likvärdig utbilning. Du är van att samarbeta med polisen alternativt har arbetat inom polisen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Som person är du engagerad, initiativrik och självständig. Du har god analys- och samarbetsförmåga samt en stor flexibilitet. För att passa i den här rollen är det viktigt att du har lätt för att skapa relationer, med både våra invånare, medarbetare och samverkanspartners samt har du lätt att uttrycka dig i tal och skrift. För att trivas och utföra ett bra arbete hos oss är du också strukturerad, ansvarstagande och prestigelös.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats med goda kollegor, hos oss får du som medarbetare möjlighet att utvecklas och ta ansvar. Vi strävar efter att varje medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid och som anställd erbjuds du subventionerad friskvård.

Välkommen med din ansökan
Låter det här som en tjänst för dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan senast den 4 februari 2019.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta Britt-Marie Lundberg-Björk, chef Medborgarfokus och Tekniska kontoret, på telefon: 08-578 291 28 eller Maj Ingels Fagerlund, Säkerhetschef, på telefon 070-688 71 50.

Fackliga kontaktpersoner når du via kommunens växel: 08-578 291 00

Tyresö kommun är nära. Nära storstad, natur, skärgård och medborgarna. Endast 20 minuter från Gullmarsplan finns denna arbetsplats som präglas av ett stort engagemang och samarbetsvilja. Du som uppskattar att göra skillnad i människors vardag har stora möjligheter att trivas här.

Utvecklingstakten är hög och kommunen har en stark ambition att uppnå den vision som finns i kommunplanen om att bli den mest attraktiva kommunen i Stockholmsregionen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Säkerhet & Skydd, Polis & Kriminalvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 9 feb (16 dagar kvar)