Biblioteksassistent till Tyresö gymnasium

Biblioteksassistent till Tyresö gymnasium

Vad vi gör och vill
Tyresö gymnasium är ett yrkesgymnasium där nya tankar trivs! Kollegiet präglas av goda idéer och tro på att eleverna kan förvandla sina intressen till sina framtida jobb. Hos oss får alla plats och vi arbetar gemensamt med att utveckla vår verksamhet ytterligare. Skolan har cirka 500 elever fördelade på fyra olika nationella program, samt på introduktionsprogram och gymnasiesärskola.

För oss är delaktighet viktigt, liksom att så många elever som möjligt når sina utbildningsmål. Trygghet och respekt för alla är andra centrala ledord. Vi arbetar därför medvetet med att stärka processer kring stöd, oroande frånvaro och trygghet. Med starka processer når vi starka resultat! Vi strävar efter ökad hållbarhet genom att välja återvinning och återbruk.

Läs mer om Tyresö gymnasium här

Om tjänsten
Som biblioteksassistent arbetar du i skolans välutrustade bibliotek med att bland annat stärka elevernas färdigheter i informationssökning och källkritik. En viktig del är även att inspirera och vägleda eleverna i deras läsning. I systemet BOOK-IT administrerar du gymnasiets låntagare och utlån av böcker och datorer. Elevernas läromedel utgör en stor del av beståndet. Du samarbetar med lärarna kring eleverna och deltar även i det administrativa arbetet tillsammans med skolans expedition. Självklart uppskattar du att arbeta med ungdomar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50%. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vem är du?
Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet som biblioteksassistent och som lägst en avslutad gymnasieutbildning. Det är meriterande med utbildning inom området bibliotek.

Du måste ha god förmåga att arbeta i system och ha en god digital kompetens. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på skolbibliotek med IKT-frågor och av samarbete med pedagogisk personal. Det är också meriterande med erfarenhet av BOOK-IT-systemet.

Som person är du självständig och tycker om att ta initiativ till förbättringar. Du behöver också vara flexibel och ha god samarbetsförmåga med personal och elever. Du är självklart serviceinriktad.

Välkommen med din ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast den 11 april 2021. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Biblioteksassistent: Annelie Lemdal, tel: 08 - 578 229 47, mejl: annelie.lemdal@tyreso.se,

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ansvarar för hela utbildningskedjan - från förskola till vuxenutbildning. Vi ligger i framkant när det gäller ett inkluderande arbetssätt och har ett arbetsklimat där medarbetare, barn och elever kan växa och lyckas. Gemensamt för alla våra verksamheter är helhetstänk, likvärdighet och ett nära pedagogiskt ledarskap. Tillsammans skapar vi en utbildning för var och en.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Administration, Arkiv & Bibliotek
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida https://www.tyreso.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyresö kommun är en arbetsgivare med cirka 3000 anställda som arbetar inom fler än 200 olika yrken inom 19 olika verksamhetsområden.

Vi befinner oss i en expansiv fas där dagens 47 000 invånare ska bli 60 000 fram till år 2030. Att växa så starkt som vi gör i kommunen ställer stora krav på oss och dig - oavsett yrkesroll - men det ger oss också goda förutsättningar att tillsammans få utvecklas på alla plan.