Beteendevetare/lärare till Tyresös Återvändarskola

Beteendevetare/lärare till Tyresös Återvändarskola

Vill du göra stor skillnad och hjälpa ungdomar som blivit hemmasittare att ta sig tillbaka till, liv skola och utbildning? Du kan bli en av två personer som arbetar i Tyresö Återvändarskola. Vi hjälper, stöttar och motiverar elever som har fastnat i hemmasittande.

Vad vi gör och vad vi vill
Du som uppskattar att göra skillnad i människors vardag har stora möjligheter att trivas här. Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ligger i framkant när det gäller ett inkluderande arbetssätt och har ett arbetsklimat där medarbetare och elever kan växa och lyckas. Många satsningar görs för att alla elever ska klara kraven och för att alla ska stimuleras till fortsatt lärande: återvändarskola, naturvetenskaplig akademi, premieskola och ferieskola.

Om tjänsten
Tyresö Återvändarskola är en kommunal verksamhet i Tyresö kommun som funnits sedan 2008 och arbetar med elever från samtliga kommunala högstadieskolor i Tyresö. Verksamheten har en undervisningsgrupp mot elever som tidigare haft lång, sammanhängande frånvaro från skolan. Återvändarskolan fungerar som ett mellansteg i återförandet av eleverna till hemskolan och eleverna får både social och studiemässig träning.

Utöver undervisningsgruppen så sker även arbete kring elever ute på skolor och då främst genom stöttning av mentorer eller personal som arbetar kring elever med hemmasittarproblematik.
Tyresö Återvändarskola ingår i Barn- och utbildningsförvaltningens elevhälsoinsatser där även centrala elevhälsan som omfattar medicinska och psykologiska insatser samt kommunens Resurs och utvecklingscenter ingår.

Att stödja elever och verka för att bygga hållbara rutiner för att möjliggöra återgång till hemskolan. Handleda eleverna med skoluppgifter som de fått från hemskolan och anpassa dessa uppgifter till lämplig nivå för respektive elev (främst Svenska, Engelska och SO-ämnen). I arbetet ingår även att hålla kontakt och stödja familjer samt kontakter med hemskola och socialtjänst för att upprätthålla alternativt bygga ett fungerande, hjälpande nätverk kring eleverna.

Tjänsten är en 100% tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Utdrag ur polisens belastningsregister krävs före anställning.

Vem är du?
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi vill att du har erfarenhet av stöd, samtal, utredning och motiverande arbete kring ungdomar. Du är helst beteendevetare alternativt har socionom- eller pedagogisk utbildning. Erfarenhet av arbete med hemmasittare är starkt meriterande.

Du har stort intresse av att arbeta med ungdomar. Du har mycket god förmåga att skapa och underhålla relationer. Du har lätt för att skapa motivation och en trygg miljö. Du är lyhörd, tar egna initiativ samt är trygg i din professionella roll. Vi ser gärna att du bidrar med egna erfarenheter och kunskaper samtidigt som du är uppmärksam och lyhörd för hur arbetet utförs på återvändarskolan.

På Tyresö Återvändarskola arbetar två personer mycket nära varandra och det är viktigt att dessa kompletterar varandra på ett sätt så att teamarbetet blir konstruktivt.

Välkommen med din ansökan
Välkommen med din ansökan senast 21 januari 2019. Intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstidens utgång.

Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetsledare Jörgen Thullberg, 070-1698201 eller skolchef Johan Ahlkvist, 08-5782 96 89

Fackliga företrädare nås via kommunens växel 08-57829100

Tyresö kommun är nära. Nära storstad, natur, skärgård och medborgarna. Endast 20 minuter från Gullmarsplan finns denna arbetsplats som präglas av ett stort engagemang och samarbetsvilja. Du som uppskattar att göra skillnad i människors vardag har stora möjligheter att trivas här.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ligger i framkant när det gäller ett inkluderande arbetssätt och har ett arbetsklimat där medarbetare och elever kan växa och lyckas. Eleverna i våra skolor når höga resultat över tid och trivs i sin skola.

Genom centrala och lokala satsningar och små rektorsenheter skapar vi likvärdighet och goda förutsättningar för ett nära ledarskap och ett brett kollegialt lärande. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Mer info
Område Tyresö
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Tyresö kommun
Hemsida http://www.tyreso.se/
Sista ansökningsdag 21 jan (1 dag kvar)